Amstel Gold Race – Komende zondag kunnen de wielerfans weer hun hart ophalen! De Amstel Gold Race wordt dan weer verreden en dit is toch wel de belangrijkste wielerwedstrijd van Nederland. De Amstel Gold Race valt onder de heuvel klassiekers en is de eerste in de reeks. Heel Limburg zal uitlopen om getuige te kunnen zijn van de race der races en wie weet zien zij Philippe Gilbert wel weer winnen op de Cauberg. En jij kunt nu wedden op de Amstel Gold Race.

Al 45 keer eerder werd de Amstel Gold Race gereden. Op initiatief van Herman Krott (vorig jaar overleden) begon in 1966 de eerste rit over de heuvels. Het oorspronkelijk idee was om de tocht te verrijden tussen Maastricht en Amsterdam maar dat bleek niet haalbaar. De wedstrijd heeft een korte maar zeer rijke historie en grote buitenlandse renners hebben in het verleden deelgenomen en zeker ook gewonnen.

Walter Planckaert (1972), Eddy Merckx (1973 en 1975), Freddy Maertens (1976), Bernard Hinault (1981), Phil Anderson (1983), Johan Museeuw (1994), Bjarne Riis (1996), Erik Zabel (2000) om er maar en paar te noemen. Maar ook in een wat recenter verleden hebben er nog grote rijders unieke prastiaties weten te leveren in de Amstel Gold race, Michele Bartoli, Alexander Vinokourov, Davide Rebellin, Danilo Di Luca, Fränk Schleck en Damiano Cunego hebben ook in de Amstel Gold race hun klasse bewezen.

Wedden Amstel Gold Race

Amstel Gold race

Nederlandse successen Amstel Gold Race

Het kan natuurlijk niet anders dan dat er in de grootste koers van Nederland ook Nederlandse winnaars op de erelijst prijken en met renners als Arie den Hartog in 1967 en in 1968 Harrie Steevens. Maar de absolute Nederlandse recordhouder met overwinningen in de Amstel Gold Race is en blijft voorlopig Jan Raas. Eén van de beste Nederlandse renners in zijn tijd wist maar liefst 5 maal als winnaar over de eindstreep te komen tussen de jaren die tussen 1977 en 1982. Maar andere Nederlandse toprijders zoals Gerrie Knetemann, Steven Rooks en Joop Zoetemelk hebben de Amstel Gold Race op hun naam staan. En zo staan er nog wel meer Nederlanders op de lijst met als laatste Nederlandse winnaars, Michael Boogerd en Erik Dekker die in respectievelijk 1999 en 2001 winnaar werden van de klassieker.

Vele duizenden amateur wielrenners zullen ook de tourversie rijden en zij weten als geen ander hoe zwaar de Amstel Gold Race is en zullen zeker kunnen beamen dat wedden op de Amstel Gold Race geen gemakkelijke opgave is. Denk jij te weten wie in aanmerking komt voor de eindzege in deze heuvelklassieker ga dan nu wedden bij Unibet en win geld met je online weddenschap. Wedden biedt je een unieke mogelijkheid om op twee manieren te genieten van je favoriete sport en je een dubbele spanning te laten beleven, met online wedden doe je het gemakkelijk vanuit je huis.