België – Italië, de kraker in Groep E

Wedden op Belgie – Italie. Eindelijk, voor de Belgen gaat het EK beginnen. En natuurlijk ook een beetje voor de Nederlanders nu Oranje er niet bij is. We zijn ongelooflijk benieuwd hoe de Rode Duivels het gaan doen ijdens EURO 2016. Want laten we wel zijn, de kwalificatie heeft iedereen meer dan optimistisch gemaakt en België heeft een generatie voetballers klaarstaan voor dit Europees kampioenschap waar veel landen jaloers op zijn.

Met spelers als De Bruyne (Manchester City), Hazard (Chelsea), Nainggolan (AS Roma) en Fellaini (Manchester United) heeft bondscoach Marc Wilmots een groep bij elkaar die het bij internationale topclubs heeft laten zien en inmiddels voldoende ervaring heeft om te kunnen winnen.
België, doelgericht naar de EK titel?

Wedden op Belgie – Italie?!

Een team dat bovendien erg doelgericht lijkt. Want de Belgen verloren onder Wilmots wel een paar keer, maar vrijwel alle verliezen waren bij vriendschappelijke duels. Zodra het erom gaat, staat het Belgisch team als een huis.

Overigens is Wilmots bescheiden, en misschien wel te bescheiden, want hij noemt zijn selectie slechts een outsider voor de titel. Achter favorieten als Duitsland, Engeland en Spanje.

Het begin van het toernooi voor België mag er zijn, want starten tegen Italië is misschien wel het beste dat je kunt doen. Ierland en Zweden zijn weliswaar op papier wat minder maar tegelijkertijd ook geen landen waar je zomaar overheen loopt. Zijn die landen er eigenlijk wel op een EK?

Er is het risico dat een gelijkspel tegen dat soort landen gelijk het zelfvertrouwen aantast. Nu is dat zelfvertrouwen er gewoon en zijn de mannen klaar om het tegen Italië op te nemen.

België, of toch Italië, wie voorspelt het?

Maar hoe optimistisch je ook kunt zijn over het niveau van de Belgen en hun kansen, het belooft wel degelijk een kraker te worden tegen Italië maar of je nu al je geld moet inzetten op voetbal van de Rode Duivels?! Want ook de Italianen komen zonder zorgen uit hun kwalificatieronde, ook al was die misschien iets minder aansprekend dan van de Belgen.

Het Italiaanse team verloor geen wedstrijd, 7 winstpartijen en drie keer een gelijk spel, maar na een kwalificatiegroep met naast Kroatië de teams van Noorwegen, Bulgarije, Azerbeidzjan en Malta weet je natuurlijk niet echt waar het Italiaanse elftal qua kracht staat. Spannend dus, het duel op maandagavond. Ideaal voor een leuke voetbalavond en een spannende weddenschap op België – Italië.