Wedden Eredivisie – Met wisselend humeur kwamen de verschillende clubs uit hun Europese schermutselingen. Ajax en AZ zweven op zelfvertrouwen naar ronde 14 van de eredivisie die dit weekend wordt gespeeld. Feyenoord en PSV zullen een kater moeten verwerken voordat ze het weekend in gaan.

wedden eredivisie spelronde 14

Eredivisie vrijdag

Vrijdag trappen we in de Adelaarshorst af met Go Ahead Eagles – Willem II. Beide ploegen staan met 11 punten uit 13 wedstrijden op respectievelijk de 17e en 16e plaats van de ranglijst. De eenvoudige waarheid is dat niemand iets aan een gelijkspel heeft. Er moet gewonnen worden. De winnaar heeft een kans om zomaar wat clubs in te halen op de ranglijst, de verliezer zakt verder het moeras in. Go Ahead heeft een verlies tegen Heracles, maar ook winst tegen Feyenoord in het korte termijngeheugen staan. Willem II haalde vorig weekend een punt bij PSV maar je kunt je op het ogenblik bijna afvragen wie dat eigenlijk niet zou kunnen. Echt vrolijk werd Erwin van der Looi, coach van de Tilburgers er ook niet van op de Willem II clubsite:

‘Een punt tegen PSV is niet slecht. Maar het is maar één punt’

Zaterdag: nog een ‘rechter-rijtje thriller’

Twee andere teams zitten zaterdagavond met een soortgelijk probleem. Bij PEC Zwolle – FC Groningen hebben beiden nog maar 13 punten gehaald in de eerste 13 wedstrijden. Ook voor hen geldt dat een gelijkspel eigenlijk niets is. Pas met een winst wordt de aanzuigende kracht van de degradatieplaatsen wat minder. Zorgwekkend voor de Zwollenaren is dat trainer Ron Jans openlijk flirt met de mogelijkheid van een half jaar sabbatical na de winterstop. Zijn passie en betrokkenheid zijn juist keihard nodig in Overijssel.

Herstelt PSV zich van de tik?

Er worden zaterdag nog drie wedstrijden gespeeld in de eredivisie. We lopen ze even langs:

  • PSV – ADO Den Haag staat in het teken van het herstel. Kan PSV zich herstellen van de midweekse 2-0 nederlaag tegen Atletico Madrid? PSV deed het daar niet eens slecht, maar het was de zoveelste wedstrijd waarin het resultaat tegenviel. Bovendien slachtofferde Cocu spits Luuk de Jong en vraag is wat dat voor het team betekent. ADO Den Haag staat met 14 punten nog steeds niet ver boven de gevarenzone en moet het lange tijd zonder Kevin Jansen Hij scheurde tegen Willem II zijn kruisband.
  • Bij Vitesse – Excelsior zal het kritische Arnhemse publiek nu toch echt een overwinning eisen, want dat is al weer zes wedstrijden geleden. Excelsior ruikt daarentegen misschien wel bloed en kan de punten goed gebruiken. De formatie van coach Mitchell van der Gaag heeft pas 13 punten, maar tankte wel zelfvertrouwen met de overwinning tegen Sparta vorig weekend.
  • NEC – FC Twente tenslotte is een vraagteken. NEC moet de dreun wegwerken van de 5-0 nederlaag in de Arena tegen een ontketend Ajax. FC Twente zit in de luxe positie dat ze veel hoger staat dan iedereen had verwacht voor het seizoen. Maar tegelijkertijd went dat snel en zijn de verwachtingen dus hoog. Goed nieuws is dat verdediger Dejan Trajkovski al weer met de groep meetraint. De wedstrijd tegen NEC komt echter te vroeg voor de verdediger.

Terugkeer van de Europa League gangers

Deze zondag komen alle ploegen in actie die nog meedoen in de Europa League. Boeiend om te zien hoe ze hun Europese wedstrijd van afgelopen week verwerken. Vooral FC Utrecht – Feyenoord is een interessante weddenschap. FC Utrecht heeft zich na een slechte competitiestart naar boven geknokt, met recent een gelijkspel met 10 man tegen Twente. Feyenoord daarentegen had in de eredivisie natuurlijk veel zelfvertrouwen opgebouwd maar kreeg donderdagavond een behoorlijk pak rammel van Manchester United. Kijken dus hoe dat in de hoofden is verwerkt en vergeet niet dat online wedden juist ni je behoorlijk wat geld op kan leveren!

SC Heerenveen – Ajax

Wie deze wedstrijd vorig seizoen een topper had genoemd, was voor gek verklaard. Maar nu is het er één. Ajax won donderdag met een piepjong elftal – met spelers als Abdelhak Nouri en Donny van de Beek – nog overtuigend van Panathinaikos en zal met veel zelfvertrouwen (of zelfs overmoed?) richting Heerenveen reizen. Daar heeft men de drie punten nodig om bij te blijven. Stijn Schaars lijkt met zijn blessure nog een twijfelgeval bij de Friezen.

Overige wedstrijden zondag

  • Eigenlijk verwachten we dat Sparta – Roda JC een thuisoverwinning wordt voor de Rotterdammers. Weliswaar sprokkelt Roda JC geregeld zijn punten en verloor Sparta vorige week de stadsderby tegen Excelsior, toch lijkt de ploeg van Alex Pastoor verder te zijn in haar ontwikkeling. De laatste wedstrijd in de Jupiler League (april 2015) werd het zelfs 6-0 voor Sparta.
  • AZ heeft een heerlijke donderdag achter de rug. Een slechte positie in de Europa League werd via een overwinning op het Ierse Dundalk omgebogen naar een tweede plek. Dat geeft de Alkmaarders zelfvertrouwen voorafgaand aan AZ – Heracles.