Manchester City’s uitstekende aanvaller Aguero is nog nooit ergens goedkoop heengegaan. Sinds zijn debuut bij Independiente op 15-jarige leeftijd in 2003 heeft Aguero al twee zeer lucratieve transfers achter de rug.

Atletico Madrid betaalde 20 miljoen euro voor de tiener in 2006, een record dat Christian Vieri voor hem hield. Dat mega bedrag voor een kind van 17 was dan wel een gok, maar een logisch gevolg gezien de Spaanse club Torres moest zien te vervangen. Aguero groeide al snel binnen het team en bewees zichzelf als doeltreffende spits.

Na een niet geheel verrassend langzaam eerste seizoen paste hij zich aan aan zijn nieuwe omgeving. Sinds het seizoen van 2007/2008 was hij een inspiratie. Zijn vijf seizoenen bij Atletico Madrid gaven hem een totaal van 101 doelpunten in 234 wedstrijden. Zonder dat eerste seizoen zou 94 doelpunten in 192 wedstrijden hebben gemaakt, wat Aguero een gemiddelde van een goal per twee wedstrijden geeft.

Van 20 miljoen voor zijn eerste transfer werd Aguero vijf jaar later voor 45 miljoen euro verkocht aan Manchester City. Waar hij twee Premier League titels won sinds 2011 en een totaal van 94 doelpunten in 141 wedstrijden geeft Manchester City waar voor hun geld. Maar als hij morgen zou vertrekken, wat zou Aguero waard zijn?

Mogelijke clubs

Opgeteld heeft Aguero al 65 miljoen euro gekost en het is niet geheel ondenkbaar dat een vergelijkbaar bedrag in één keer voor hem zal worden betaald de komende transferperiode. Ondanks zijn links met Atletico Madrid zou Real Madrid interesse hebben in de Argentijn. Madrid heeft de financiële vuurkracht en de internationale fanbase dat het tekenen van de Argentijn kunnen steunen. Gedurende afgelopen zomer werd daar al even over gesproken en gespeculeerd.

Ongeveer 100 miljoen euro voor Aguero, dat zou de Argentijn moeten kosten. Dat zou een record op de wereld transfermarkt zijn dat de Koninklijke al eens eerder brak door Bale van Tottenham Hotspur over te nemen voor 91 miljoen euro.

Het is geen verrassing dat Manchester City hardball speelt voor hun ster. Aguero scoort goals op topniveau op een tempo dat alleen door Ronaldo en Messi kan worden geëvenaard. Met het olie geld uit Dubai is er geen aandrang om de boeken te balanceren zoals het dat drie jaar geleden wel moest.

Aguero vertrekt niet voor minder dan een ongehoorde prijs.