Gedurende de zomer zal Liverpool vast en zeker nog een paar keer terug gekeken hebben op afgelopen seizoen. Een seizoen waar ze alles goed deden en toch de titel weer niet konden pakken. Ze krijgen wellicht nooit meer een betere kans om na 24 jaar weer eens een titel te pakken. En nu gaan ze het nieuwe seizoen in zonder hun sleutelspeler Suarez, die naar Barcelona is verkast. Iets wat de fans en ook de rest van de Liverpool spelers niet hoopvol stemt.

Het is lastig om niet té veel krediet te verschaffen aan Suarez, omdat Liverpool zonder hem lang niet zoveel kans had gemaakt op de titel. De Uruguayaan scoorde 31 keer in 33 wedstrijden. Allemaal in de Premier League. Daarnaast gaf hij ook 12 assists en nam hij alle Speler van het Jaar awards in ontvangst. Suarez zijn snelheid, bewustzijn, beweging en scherpe sprints maakten van Liverpool een zeer gevaarlijke tegenstander.

Liverpool heeft geprobeerd het verlies van Suarez niet als een obstakel te zien. Hij werd ten slotte voor 75 miljoen Britse pond verkocht en met dat geld koop je aardig wat talent terug. Het heeft nu de kans om een nieuw team neer te zetten, een team dat niet meer zo afhankelijk is van één of twee spelers. Rodgers heeft acht nieuwe spelers gekocht, maar slechts een daarvan is een spits. Rickie Lambert.

Met nog een week in de transferperiode te gaan zal Liverpool ongetwijfeld nog een spits aantrekken. Iemand die de druk van Sturridge af kan halen. Lambert is een belangrijke toevoeging, maar hij past niet in het systeem dat Rodgers afgelopen seizoen speelde. Hij zal mogelijk dan ook als wissel worden ingezet.

Zelfs met deze grotere ploeg kan Liverpool niet de strijd aan gaan met de kwaliteiten van een Chelsea of een Manchester City. Die al veel nieuwe aankopen hebben gedaan deze zomer. Afgelopen seizoen was Liverpool niet enorm afhankelijk van Europa, dat wil zeggen dat spelers als Suarez frisser waren en er minder blessures waren. Liverpool heeft de terugkeer in de Champions League uitbundig gevierd, maar ze zijn ver van de landstitel en nog verder van een Europese titel. Tijdens de openingswedstrijd tegen Southampton won Liverpool met 2-1, maar ook dat baart zorgen. Southampton is niet de beste ploeg uit de Premier League en Liverpool kwam met de hakken over de sloot.

De sfeer in Anfield Stadium was in één woord nerveus te noemen. Dankzij Sturridge kon Liverpool het een overwinning noemen. En Sturridge ziet het vertrek van Suarez als een kans om zich te bewijzen zonder een doelpunten machine. Hij wil de beslissende factor worden voor Liverpool.

Liverpool zal ongetwijfeld weer veel wedstrijden winnen en ook veel goals blijven maken. Maar zonder Suarez en het gebrek aan goede vervangers zal er wederom geen landstitel in zitten voor The Reds.