Memphis Depay werd onlangs 21 jaar oud, maar de prestaties van de Nederlandse international voor PSV heeft hem in de Europese kijker gespeeld. Volgens Ian Holyman van ESPN wordt de speler in verband gebracht met een mogelijke transfer naar PSG. Echter in het huidige landschap en ondanks zijn talent zou Depay een slechte keuze zijn voor Paris Saint-Germain.

Het heeft niets met zijn vaardigheden te maken, maar het komt neer op de huidige situatie de Franse kampioenen zich in bevinden en de zaken die ze moeten doen. Jonge Depay is een talent, zonder twijfel, een speler dat menig Europese ploeg zou verbeteren. Echter heeft PSG momenteel genoeg vuurkracht in de voorhoede. Het is haast wel zeker dat de vleugelspeler deze zomer gaat vertrekken. Zelfs zijn coach, Cocu, gaf toe dat Depay grotere en betere clubs aan kan.

Dit seizoen scoorde Depay drie keer in de Europa League en scoorde hij 17 keer in de Eredivisie waar PSV op 8 punten afstand aan de top van de ranglijsten staat.
Terwijl PSV de titel lijkt te pakken is PSG met een flinke strijd bezig voor de eerste plaats
in de Ligue 1. Het lijkt er daarom op dat Blanc aardig actief zal zijn op de transfermarkt deze zomer om zijn ploeg te verbeteren.

Een van de eerste zetten is mogelijk het verkopen van Argentijn Lavezzi, waardoor er weer een plek vrij is in de voorhoede. Echter heeft Blanc nog altijd Ibrahimovic, Cavani en Moura. Dat trio zal komend seizoen het net veelvoudig moeten vinden voor de club en geeft Depay weinig kans op speeltijd.

Blanc heeft aangegeven dat hij graag een nieuwe linker aanvallende vleugelspeler wil voor komend seizoen. Maar om vooruitgang te boeken moet PSG een speler aantrekken die beter is dan de spelers die ze al hebben. Die zijn vaak niet goedkoop en is het wellicht beter om het beste te halen uit de mannen die al heeft.

Het geld dat Blanc zou besteden aan een nieuwe aanvaller zou beter tot zijn recht komen op andere vlakken van het elftal. Depay is een fantastische jonge speler die bij iedere grote ploeg goed zou presteren, maar met de spelers dat PSG al heeft zou een transfer voor Depay naar de Franse grootmacht zijn kansen en toekomst alleen maar schaden.