De komst van Simeone bij Arletico Madrid in de winter van 2011 heeft tot een ongekend succes geleid voor de club. De Argentijn heeft werkpaarden van alle spelers gemaakt, terwijl hij nieuwe spelers een kans geeft. Het is bijna drie jaar geleden sinds El Cholo terugkeerde naar zijn voormalig team en de ommekeer in hun succes sindsdien zijn duidelijk zichtbaar. Een van de spelers die daar enorm van heeft geprofiteerd is Diego Godin.

18 maanden voordat Simeone naar Atletico kwam, kwam Godin naar Atletico Madrid. Hij had maar moeite om een impact te maken op Vicente Calderon. Hij speelde 25 keer in de competitie en moest strijden om een plaats in de basis met Perea en Dominguez. Zijn manager destijds, Sanchez Flores, veranderde de verdediging verschillende keren, wat de vooruitgang van de voormalige Villarreal verdediger tegenhield. Dat hield interesse van buitenaf niet tegen, er waren diverse Premier League clubs geïnteresseerd in Godin.

Godin: “Als er interesse is van uit Chelsea dan zal ik dat overwegen. Op het moment is er geen interesse. Ik ben bij Atletico Madrid en denk verder nergens anders aan. Er is niks officieel.”

Als Simeone niet was overgekomen naar Atletico Madrid, dan was Godin weggegaan zonder zijn stempel te drukken op Los Rojiblancos. Godin is nu een van de belangrijkste verdedigers voor de Spaanse club. En zijn partnerschap met Miranda is een van de beste in het voetbal. De twee combineren kracht en zijn goed in de lucht, waardoor ze niet alleen goed zijn in de verdediging maar ook in de aanval.

Godin leest de situatie van de wedstrijd erg goed en de manier waarop hij zich op stelt geeft het team vertrouwen en worden de ruimtes klein gehouden. Hij is zelfverzekerd aan de bal, maar ook in balbezit. Hij stapt elegant uit de defensieve linie, maar hij moet nog wel werken aan zijn passing. Dit zagen we in de overwinningen tegen Sevilla en Real Madrid, waarbij zijn lange passes eigenzinnig waren en bijna nooit aan kwamen. In de overwinning op Sevilla zagen we pas écht zijn kracht. Hij won vier van de vijf luchtduels en wist acht keer knap de bal weg te werken op belangrijke momenten. Afgelopen jaar won Atletico al de landstitel, ondanks dat ze 23 goals minder scoren dan de nummer twee Barcelona.

Godin is nog maar 28 jaar oud en zou erg lastig te vervangen zijn. Er zijn spelers binnen het team die meer inkomen genereren als ze vertrekken, ook een goede reden voor Godin om te blijven bij Atletico. Atletico’s financiële situatie houdt in dat ze spelers moeten verkopen om boven water te blijven, maar ze moeten koste wat kost Godin zien te houden. Hij is te belangrijk.