Met mogelijk de sterkste aanvallende linie op het WK zal Argentinië waarschijnlijk niet veel moeite hebben om te scoren. En Sergio Aguero is hoogstwaarschijnlijk de man die gaat verrassen op het WK in Brazilië.

MessiPuur op skill is Aguero een van de beste spelers die de Argentijnen in het arsenaal hebben. Alleen de viervoudig gouden bal winnaar Lionel Messi troeft hem af voor Argentinië als het gaat om pure skills. De fans van Independiente, Atletico en Manchester City weten precies wat de beste man allemaal wel en niet kan. Hij komt in de buurt van 200 doelpunten gedurende zijn loopbaan in het clubvoetbal. En het is moeilijk om te geloven, maar hij is sinds 2 juni nog maar 26 jaar oud.

En hoewel hij het afgelopen seizoen niet alles kon spelen als gevolg van een blessure was Argentinië alsnog een van de meest effectieve scorende landen als Aguero het veld op kwam. Hij scoorde 17 doelpunten in 23 competitiewedstrijden en was de meest efficiënte spits in het Engelse voetbal met een gemiddelde van één doelpunt per 75,8 minuten. Aguero zijn record voor de Argentijnen is ook nog eens verbluffend. Hij heeft 21 keer gescoord in het nationale shirt.

Met Messi aan zijn zijde zullen de Argentijnen ongetwijfeld flink veel doelpunten maken. Want naast het feit dat Aguero het net kan vinden, weet hij ook andere spelers in een scorende positie te plaatsen. Met een wereldspeler als Messi op het veld moet dat eigenlijk een fluitje van een cent zijn. We mogen onze borst wel nat maken en het is absoluut geen verloren zaak voor Argentinië op het aankomende WK.