Wat is er deze week weer te beleven voor de sportliefhebbers onder ons? We lopen even de sportkalender door.

Champions League voetbal dinsdag en woensdag

De aftrap van de kick-off fase van de Champions League was afgelopen week spectaculair te noemen. Wie van tevoren had voorspeld dat PSG thuis Barcelona met 4-0 zou afdrogen, had geweldig kunnen cashen. En dat Bayern München thuis net als anderhalf jaar geleden opnieuw met 5-1 zou winnen van Arsenal, was nog lastiger om je voor te stellen. En toch was dat het resultaat van de eerste twee speeldagen in de achtste finales van het CL toernooi.

Deze week worden de overige heenwedstrijden gespeeld. Met ook hier weer een paar mooie wedstrijden. We kijken uit naar de kraker Manchester City – AS Monaco. AS Monaco is bijzonder goed op schot dit seizoen met in de eigen competitie een gemiddelde van 2,9 doelpunt per wedstrijd. Benieuwd wat de equipe van Pep Guardiola daar tegenin kan brengen. Ook Bayer Leverkusen – Atlético Madrid is een spannende weddenschap. Op woensdag worden nog FC Porto – Juventus en Sevilla FC – Leicester City afgewerkt. Mooie dagen voor de voetballiefhebbers dus.

Europa League deze week

Let deze week op dat de Europa League voor een deel al op woensdag wordt gespeeld. De Nederlandse clubs komen op de reguliere donderdag in actie voor hun terugwedstrijden van de 16e finales. Ajax zou thuis eigenlijk geen problemen mogen hebben met Legia Warschau. De Polen hielden het in Warschau op 0-0 maar daarvoor moest wel een glaszuivere goal van Ajax worden afgekeurd. AZ is eigenlijk uitgeschakeld na de 1-4 in hun thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon.

Wedden op wintersport

Voor de wintersportliefhebbers staan er deze weken weer leuke sportevenementen op het programma:

  • Uiteraard volgen we het WK Sprint schaatsen. In het weekend van 25 en 26 februari komen op de baan van Calgary in Canada zowel de mannen als de vrouwen 2x aan de start bij iedere afstand (500 meter en 1000 meter). Twee weken ervoor pakten bij de mannen Jan Smeekens (500 meter) en Kjeld Nuis (1.000 meter) de titels op de individuele afstanden. We zijn bij dit toernooi ook benieuwd naar Kai Verbij die in Korea nog ten val kwam.
  • Maar ook leuk is om een keer te kijken naar de Wereldkampioenschappen Noords Skiën. Die worden dit keer gehouden in Lahti in Finland en omvatten verschillende skidisciplines: De Noordse combinatie, langlaufen en skischansspringen.
  • In Duitsland worden de Wereldkampioenschappen Bobsleeën en Skeleton gehouden. Bij het Skeleton doet Kimberly Bos mee namens Nederland.

Wielrennen: Abu Dhabi en de klassiekers in Vlaanderen

wielerklassiekersHet wielrenseizoen op de weg komt op stoom. We hebben deze week nog een etappewedstrijd in de warmte van Abu Dhabi geprogrammeerd. Dit weekend beginnen de klassiekers met op zaterdag Omloop Het Nieuwsblad en zondag Kuurne-Brussel-Kuurne. Het is de aftrap van een lang en hopelijk boeiend wielerseizoen.

Tennis, rugby, darts en pasteitjes

  • De tennisliefhebbers kunnen overschakelen naar het WTA toernooi in Dubai dat deze week wordt gespeeld. Onze eigen favoriet Kiki Bertens is daar al uitgeschakeld en heeft weleens betere periodes gekend. Maar voor de tennisfans blijft er nog genoeg te kijken over in de finalerondes in Dubai.
  • Rugbyliefhebbers kunnen komend weekend weer naar de Six Nations wedstrijden kijken. Hier staan de wedstrijden Schotland – Wales, Ierland – Frankrijk en Engeland – Italië op het programma.
  • De darters hebben komende donderdag weer een Premier League wedstrijd.
  • Je kunt natuurlijk ook in randzaken zijn geïnteresseerd. In de achtste finale van de FA Cup speelde Arsenal tegen Sutton United. Dat is een dwerg binnen het Engelse voetbal, maar de reservekeeper is met zijn 125 kilo zeker geen dwerg. Bij de Engelse bookies kon worden ingezet op de weddenschap of hij tijdens de wedstrijd een pasteitje zou nuttigen. Hij deed dat dan ook, op de reservebank.