Met de Schotse competitie al een paar weken achter de rug en geen oproep voor Oranje kan Virgil van Dijk toch zeker vooruit kijken. Van Gaal, nu bondscoach, straks coach van Manchester United. Een prachtige stap voor de Nederlandse coach, maar wellicht ook een goede kans voor Van Dijk die graag naar de Premier League wil.

Virgil van Dijk ging een jaar geleden van FC Groningen naar het Schotse Celtic. Een absolute cultclub waar de verdediger uitgroeide tot een vaste en belangrijke waarde. Celtic werd kampioen en Van Dijk werd genomineerd voor Schotse voetballer van het jaar. De verdediger is jong, sterk en heeft nog steeds ruimte om te groeien als speler. Een stap naar de Premier League zou een erg goede stap zijn voor zowel Van Dijk als het Nederlandse voetbal in het algemeen. We noemen het Nederlandse voetbal omdat hij met het volgende EK wellicht wél van de partij is als hij voldoende vooruitgang laat zien.

Manchester United of middenmoot

Een stap naar Manchester United zou een mooie stap zijn voor de verdediger. Echter lijkt het ons inziens beter als Van Dijk naar een Swansea of een Everton verkast. Alle weerstand van de beste vijf ploegen en spelers uit de Premier League, maar alsnog hard trainen en zowel leren verliezen als winnen. Hard werken is iets waar Virgil van Dijk niet vies van is. Hij is er zelfs zo op gebrand naar de Premier League te gaan dat hij interesse vanuit Rusland afslaat. De Premier League is de heilige graal voor een voetballer die groot durft te dromen.

Manchester United heeft Van Gaal aangesteld als nieuwe trainer voor volgend seizoen. De bondscoach van Oranje heeft een eigenzinnige stijl, maar over zijn kwaliteiten als trainer valt niets te zeggen. Hij ziet talent van mijlenver aankomen en hopelijk ziet de trainer het ook in Van Dijk.

De fans van Celtic zien de lange verdediger liever niet gaan, maar zullen ook beseffen dat Van Dijk klaar is voor meer. Celtic wil graag 10 miljoen euro hebben voor Van Dijk. Een stap naar Manchester United zou zeker een mooie stap zijn, maar of hij dáár al klaar voor is..