Verstappen blikt alvast vooruit op de Grand Prix in Brazilie die hij komend weekend gaat rijden. Het Interlagos circuit behoort tot de favorieten van de Nederlandse coureur en wil graag een goed resultaat neerzetten voor zijn team. Het is de een na laatste race binnen dit seizoen van de F1.

Volgens Verstappen is de baan enorm mooi om te rijden en is het absoluut een van zijn favorieten. Vorig jaar reed hij er al een vrije training en nu is hij volgens eigen zeggen er helemaal klaar voor. Destijds reed hij de derde officiële training van zijn carrière en voelde zich vertrouwder dan bij de eerdere vrije trainingen in Japan en Amerika.

Uitdagend circuit

Toro Rosso staat momenteel op de zevende plaats en loopt maar zes punten achter op Lotus. Het kan dus goed uit de voeten op Interlagos, mits het wat punten pakt. Om het gat kleiner te maken moet het team vechten voor punten. Als het nog de zesde plek wil bereiken, dan moet het presteren. Interlagos lijkt een circuit die zich daar perfect voor leent. Er wordt tegen de klok in gereden en dat maakt het volgens Verstappen ook een extra uitdaging voor de coureurs.

Verstappen rondt zijn debuut seizoen in de F1 af en heeft in dat seizoen een indrukwekkende 17 Grand Prix 47 punten in de wacht gesleept. Hiermee staat Verstappen tiende en zal hij zijn laatste race van het seizoen op 29 november in Abu Dhabi rijden.