Onze Nederlandse spits, Van Persie, is hoopvol op een mooi resultaat voor United met de komst van Van Gaal na het WK deze zomer.

Robin van Persie kijkt uit naar het nieuwe proces bij Manchester United nu Louis van Gaal de nieuwe trainer van Manchester United is. Van Persie heeft twee jaar onder Van Gaal gespeeld in Nederland en hij zal ook deel uitmaken van het Nederlands elftal dat mee gaat naar Brazilië voor het WK. Er was wat speculatie omtrent de gemoedstoestand van Van Persie onder David Moyes die was ontslagen in april.

Maar Van Persie zegt een fan te zijn van de manier waarop Van Gaal te werk gaat. Hoewel hij erop staat dat hij geen enkele hand heeft gehad in de beslissing van United om Van Gaal naar United te halen als nieuwe trainer.

Van Persie zei: “Het management van Manchester United heeft mij er niet over benaderd, maar als ze van een afstandje hebben gekeken zullen ze weten hoe Van Gaal en ik met elkaar omgaan. Ik heb twee mooie jaren met hem doorgebracht bij Oranje en hij is erg direct. Ik ga een nieuw proces tegemoet met Van Gaal bij United en ik kijk er met plezier naar uit.”

De dertigjarige Van Persie is de topscorer van het Nederlands elftal en op het WK is hij aanvoerder van Oranje. Hij zal dan de ploeg van Louis van Gaal mee op sleeptouw moeten nemen.