Van Persie is zondagavond naar Istanbul vertrokken en gearriveerd om daar bij Fenerbahce zijn transfer te finaliseren. De Turkse grootmacht maakte dat in de ochtend bekend via de officiele website. De 31-jarige international van Oranje zat al langer te azen op een transfer, maar nu is het dan ook echt rond. Fenerbahce moet daar verplicht melding van maken omdat het een beursgenoteerde club is. Later op de dag zou er meer informatie vrijkomen omtrent Van Persie en verdere ontwikkelingen.

Van Persie speelde een dramatisch seizoen op Old Trafford. Van de 27 wedstrijden die hij speelde maakte hij maar 10 goals. Zo aan het einde van het seizoen moest hij zelfs een keer als reserve fungeren. Van Persie kan nu als gevolg daarvan voor een goed bod weg bij United.

Fenerbahce is de vijfde club van Van Persie. Nadat hij bij Feyenoord begon in de Eredivisie, toen voor Arsenal en Manchester United speelde. Voorafgaand aan de Eredivisie speelde hij bij Excelsior.

Clasie mogelijk naar Southampton

Jordy Clasie wordt in verband gebracht met Southampton. Om die reden zat hij waarschijnlijk ook aan de kant in de wedstrijd tegen Fortuna Dusseldorf.

Feyenoord meldt dat er serieuze belangstelling is voor de Nederlander en dat dat ook de reden is van de afwezigheid tijdens de wedstrijd tegen het Duitse Fortuna. Er is in goed overleg besloten dat de speler niet aan speeltijd toekomt omdat deze mogelijke transfer voorrang krijgt.

Er zijn meerdere clubs die interesse hebben in Clasie. Southampton gaat daadwerkelijk met een bod komen. Koeman gaf al eens eerder aan dat hij Clasie graag naar de club wil hebben als vervanger van Schneiderlin. Schneiderlin wordt ook al in verband gebracht met meerdere grote topclubs. Koeman meldt dat Clasie een goede en jonge speler is die nodig hogerop moet.