Valencia doet het goed in de voorrondes van het miljoenenbal en kan een kwalificatie al proeven. De Spaanse topclub wist in eigen huis te winnen van Monaco met 3-1. Valencia is niet de enige ploeg die het goed doet, ook Celtic leek het even heel goed te doen. Echter gooide een tegendoelpunt in de wedstrijd tegen Malmö roet in het eten.

Bij Valencia stond Bakkali niet in de basis, maar opende het gretig om de overwinning op Monaco te verzekeren. Na vijf minuten spelen wist de ploeg de score te openen na een goal van Rodrigo.

Valencia wist kort erop de gelijkmaker te ontlopen en bleef het 1-0 tot aan de rust. Direct na rust wist Monaco de gelijkmaker wél te maken. Het werd 1-1 na een goal van Pasalic. Valencia wist kort daarna te herstellen, na ongeveer een uurtje spelen wist Parejo de bal met wat geluk voorbij Subasic te prikken.

Monaco probeerde nog een aantal keer het net te vinden, maar het wilde maar niet lukken. De winnende goal werd daarna door Feghouli gemaakt, 3-1 en min of meer een plek binnen de Champions League verzekerd.

Opleving voor Valencia

De tweevoudige finalist geniet van een opleving in de afgelopen seizoen en deze groep kan het nog eens heel ver schoppen. Valencia heeft een van de moeilijkste scenario’s ontweken en zijn nu potentieel de beste ploeg binnen de groep. Die kwaliteit wordt nog eens bevestigd door een indrukwekkend thuis-record dat als een-na beste in La Liga kan worden bestempeld afgelopen seizoen.

Otamendi heeft daarbij de verdediging natuurlijk verlaten na een transfer met Manchester City, maar hij wordt vervangen door een talent genaamd Ruben Vezo. Valencia zal zich dus niet al te druk maken over haar indrukwekkende prestaties binnen de Champions League nu het land voor het eerst met vijf teams mee zal doen op het miljoenenbal.