We hebben weer een mooie sportweek voor de boeg. Op de voetbalvelden is weer van alles te zien, maar er wordt ook getennist en in het zonnige Australië zijn zelfs de wielrenners al weer op de weg te vinden. Kijk even mee naar ons overzicht en check het op leuke en spannende weddenschappen.

Zesdaagse wielrennen

Zesdaagse wedstrijden voor het baanwielrennen zijn leuke evenementen waarbij meerdere baandisciplines zoals de Keirin, de Puntenkoers en Koppelkoers tot leuke weddenschappen leiden. De zesdaagse van Bremen is bijna klaar met onder andere goede klasseringen voor de Nederlanders Yoeri Havik (samen met de Deen Jesper Mørkøv) en Wim Stroetinga en de Duitser Leif Lampater. Van 19 t/m 24 januari kunnen de baanrenners rechtstreeks door naar de Zesdaagse van Berlijn.

Wedden op de Australian Open

De Australian Open is voor de Nederlandse inbreng alweer voorbij. De als 19e geplaatste Kiki Bertens sneuvelde in de eerste ronde tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko die slechts 88e staat. Robin Haase verloor ook, van de als 24e geplaatste Alexander Zverev. Hij had kansen maar het lukte uiteindelijk niet. De top van de plaatsingslijst (bij de mannen onder andere Andy Murray, Novak Djokovic en Milos Raonic) zijn nog allemaal in de race dus we gaan nog mooie matches tegemoet Down Under.

Bertens in het AD: “Ik begon te passief, dus probeerde ik na een paar games aanvallender te spelen. Dat lukte, maar toen viel mijn voetenwerk weg. Ging ik op mijn voeten letten, liep mijn arm weer niet lekker. Het was heel erg zoeken.’’

Buitenlands voetbal deze week

Er wordt op verschillende plaatsen gevoetbald deze week met allerlei mogelijkheden voor voetbal weddenschappen:

  • Wedden op de Afrika Cup? Natuurlijk. Onze eredivisieclubs zijn er natuurlijk minder enthousiast over (Ajax wel want Onana en Ziyech zijn niet geselecteerd, maar Feyenoord treurt om de afwezigheid van El Ahmadi) maar komende weken zijn er leuke duels te verwachten om de Afrika Cup. Tot 25 januari wordt de groepsfase afgewerkt, daarna volgt van 28 januari tot 5 februari de knock-out fase.
  • In verschillende landen worden duels in het bekertoernooi gespeeld. Liefhebbers van Spaans voetbal kunnen Barcelona en Real Madrid in actie zien in de kwartfinales van de Copa del Rey. En in Engeland wordt een ronde gevoetbald in de FA Cup, terwijl men in de Coppa Italia de 8e finales afwerkt met 19 januari onder andere de weddenschap AS Roma – Sampdoria.
  • En uiteraard is er in het weekend weer volop buitenlands competitievoetbal met onze eigen Eredivisie, de Premier League (Manchester City – Tottenham Hotspur), De Serie A en de Primera Division (Athletic de Bilbao – Atlético Madrid). Ook de Bundesliga gaat weer van start, met o.a. Bayern München waar Robben heeft bijgetekend.

Wereldkampioenschap Handbal Heren 2017

TUNISIE - ESPAGNE 14.01.2017 V. MICHELMet 24 landenteams die samen 84 wedstrijden in 8 Franse speelsteden afwerken is het WK Handbal voor Heren een topevenement. De Nederlandse mannen zijn wat minder succesvol dan onze handbal vrouwen en zijn er niet bij, maar zeker vanaf de knock-out fase vanaf 21 januari tot de 29e is dit toernooi het aanzien meer dan waard.

Bijzondere sporten in Engeland

De liefhebbers weten het. Ga op tv op zoek naar bijzondere sporten en voor je het weet zit je weer naar iets bijzonders in Engeland te kijken. Ook nu is dat het geval. Van 13 tot 29 januari wordt het World Indoor Bowls Championships (Jeu de boules) gehouden. Ook kun je in Engeland terecht voor de Snooker – Masters die tot 22 januari worden gehouden.

Wielrennen en Veldrijden

Er wordt op meerdere plaatsen buiten op de fiets gesport:

  • In Australië wordt de Tour Down Under gefietst. Namens Nederland komt onder andere Robert Gesink aan de start. Favorieten zijn ook Simon Gerrans en Richie Porte.
  • De veldrijders hebben op 22 januari in Hoogerheide een Elite wedstrijd (GP Adrie van der Poel). Grote favoriet voor deze wedstrijd is natuurlijk Nederlands Kampioen Mathieu van der Poel. Inderdaad, zoon van Adrie.