De Tour de France is alweer een aantal dagen bezig. In deze dagen is er veel gebeurd. Dit jaar doen de Nederlanders uiteraard ook weer mee aan de Tour. Dit jaar doen zij het, net als voorgaande jaren, aardig goed. Vooral in het bergklassement worden er goede resultaten behaald en dit heeft er dan ook al tot geleid dat een Nederlander bovenaan staat in het bergklassement. Ook in het jongerenklassement wordt er hard gestreden door de Nederlanders. Dit heeft er toe geleid dat een Nederlandse deelnemer bovenaan het klassement staat. In het ploegenklassement strijden de verschillende teams met elkaar. De Nederlandse ploeg Rabobank doet het dit jaar ook goed in de Tour de France. Dit heeft niet iedereen zien aankomen.

Het puntenklassement is waar het om gaat in de Tour de France. Door goede tijden neer te zetten in de individuele ritten zul je uiteindelijk de Tour kunnen winnen wanneer anderen niet de gehele tour sneller hebben kunnen rijden. Dit resulteert in de gele trui. De Nederlanders doen het dit jaar niet spectaculair in de ritten. Dit heeft er toe geleid dat de zeventiende plek het hoogst behaalde resultaat is. Dit reed Gesink (Rabobank) in de derde etappe. In het puntenklassement staat Gesink op dit moment vijftiende met een achterstand van 4 minuten op de nummer 1 van de Tour de France. In de komende etappes kan er dus nog van alles gebeuren.

In het bergklassement van de Tour de France worden spelers met punten beloond door bijvoorbeeld als eerst de top van een berg te bereiken. De Nederlander Hoogerland staat op dit moment bovenaan dit klassement met een ruime voorsprong op de rest. Hoogerland heeft veel moeite moeten doen om deze positie te bereiken. We hebben allemaal de beelden van de Tour de France gezien waarin Hoogerland het prikkeldraad in rijdt en hierna alsnog de punten voor het bergklassement weet binnen te halen, ondanks de verwondingen die hij heeft opgelopen.

Het jongerenklassement wordt op dit moment aangevoerd door de Nederlander Gesink. Hij zet goede tijden neer tijdens de ritten en dit heeft er toe geleid dat hij op dit moment bovenaan staat met slechts een klein verschil op de anderen. De komende etappes zullen dan ook spannend zijn voor Gesink, omdat hij hierin moet laten zien dat hij het verdient om bovenaan te staan in het klassement. Ook moet hij ervoor zorgen dat hij bovenaan blijft staan.

Elk jaar strijden ook de verschillende ploegen met elkaar. De wielrenners van een ploeg kunnen door goede tijden neer te zetten ervoor zorgen dat de ploeg punten krijgt. De ploeg van Rabobank doet het dit jaar goed op de Tour. Dit heeft er toe geleid dat de Rabobank op dit moment de vierde plek in het ploegenklassement inneemt en slechts een marge van iets meer dan een minuut heeft op de nummer 1. In dit klassement kan dus nog van alles gebeuren met deze kleine marge. Velen denken dan ook dat het erop neer kan komen dat de Rabobank alsnog de eerste plek kan gaan innemen in het puntenklassement van de Tour de France.