Poolse rijder Rafal Majka wist achter elkaar de etappe te winnen voor Tinkoff-Saxo nadat hij etappe 17 van de Tour ook op zijn naam zette. Na een lange en zware dag klimmen wist hij Visconti te verslaan en Nibali werd derde. Die overigens nog altijd aan kop staat nadat ook hij een indrukwekkende klim achter de rug had. De tweede van de drie dagen in de Pyreneeën en na de langste etappe afgelopen dinsdag zagen we met 125 kilometer de kortste afstand op woensdag, startend vanuit Saint-Gaudens.

Er waren een paar uitbraken aan hetbegin van de etappe, maar niet door iemand vechtend voor een plaats op het podium en Nibali bleef veilig bij het peloton.

De race voor de King of the Mountains bolletjestrui zag hevige concurrentie met Majka die het shirt voor de start van het etappe droeg, hij werd uitgedaagd door Rodriguez die de strijd naar de top van de berg won. Kiryienka brak in zijn eentje los aan het begin van de tweede klim, de Col de Peyresourde, en wist de leiding lang vast te houden tot hij vlak voor de piek van de Col de Val Louron-Azet, de derde klim, werd ingehaald door Rodriguez.

Toch wist de Spanjaard het succes niet vast te houden en viel toch weer terug waardoor het nog spannend werd bij de laatste beklimming naar de Pla d’Adet. Visconti viel aan op het initieel losgebroken groepje, maar moest uiteindelijk zien hoe Majka het overnam na uitstekend werk van Majka’s teamgenoot Roche. Er werd constant gevochten, waaronder ook door Nibali. Nibali liet zien uit welk hout hij is gesneden en wist door te ploeteren naar de nummer een, maar een erg zelfverzekerde Majka wist toch als eerste over de finish te stuiten. Zijn tweede winst in de Tour de France van 2014.

Etappe 18 zal de laatste door de Pyreneeën zijn met een lengte van 144,5 kilometer. Nibali lijkt alles onder controle te hebben en heeft in principe de gele trui al voor het oprapen terwijl Majka een uitstekende kans heeft om zichzelf te verzekeren van de bolletjestrui in Parijs op zondag.