Nadat we gisteren de eerste zware Alpenetappe hebben gehad, is het vandaag tijd voor een korte maar hevige klimtijdrit. Als altijd blikken we zowel terug naar de etappe van gisteren als vooruit naar de tijdrit van vandaag.

De 17e etappe: Froome bevestigt zijn hegemonie

ilnur zakarin winnaar tourHet was voor het laatst in 2009 dat een Rus een Touretappe op zijn naam wist te schrijven. Gisteren was het eindelijk weer eens zo ver toen Ilnur Zakarin als eerste bovenkwam op Finhaut-Emosson. Het was een loodzware etappe met twee verhalen. Het verhaal van de overwinnaar en de strijd om het klassement een aantal minuten daar achter.

Nadat er van meet af aan hard was gereden, kwam een kopgroep met onder andere Zakarin, Rafal Majka, Jarlinson Pantano en – alweer, wat rijdt hij een geweldige Tour – Stef Clement aan bij de beklimming naar de Col de la Forclaz. Daar had de groep 13 minuten voorsprong op de achtervolgers.

Bij de afdaling wisten Pantano en Majka weg te komen, waardoor het tweetal net als in de 15e etappe samen aan kop reed. Maar bij de beklimming van de Finhaut-Emosson wist Zakarin weer aan te sluiten om vervolgens weg te demarreren en magistraal de rit te winnen.

Achter hen heerste Froome. Samen met Richie Porte arriveerde hij als eerste van de klassementstoppers en nam dus nog meer afstand van zijn achtervolgers. Bauke Mollema verloor dubbel. Niet alleen leverde hij 40 seconden in op Froome, ook slonk de voorsprong op zijn eigen achtervolgers, waaronder Yates en Quintana.

Vandaag de 18e etappe: De klimtijdrit naar Megève

Vandaag wacht de klimtijdrit van Sallanches naar Megève over 17 kilometer. De eerste vier kilometers zijn vlak, daarna gaat het nog 13 kilometer omhoog met een stijgingspercentage dat in het eerste deel van de klim zelfs boven de 9% ligt. Daarmee is het ook een wat lastiger traject voor Tom Dumoulin. Maar die steekt wel in een bloedvorm en kan een enorm vermogen wegtrappen als het moet. We hopen dus op zijn derde overwinning.

Voor Mollema is het belangrijk om hier niet wéér tijd te verliezen. Niet op Froome, maar in ieder geval niet op zijn directe achtervolgers in de top 10. Want met een ijzersterke Froome zal een gele trui in Parijs misschien lastig worden voor Mollema. Het vertrek van Cancellara is qua timing ook niet echt in het voordeel vn Bauke, maar desalniettemin, een Nederlander op het podium zou toch fantastisch zijn!

Quotes voor Tour-weddenschappen

Na de uitslag van gisteren zien de bookmakers Bauke Mollema niet meer als kanshebber voor het geel in Parijs maar met een quotering van 101 kun je wel veel geld winnen mocht hij toch nog een verrassing in petto hebben. Froome staat soeverein op één en de wedkantoren keren slechts 01 uit mocht hij inderdaad winnen.

Voor de etappe van vandaag schatten de bookies Tom Dumoulin wederom erg hoog in:

  • Chris Froome – 1.74
  • Tom Dumoulin – 2.80
  • Richie Porte – 4.25
  • Ilnur Zakarin – 34.00
  • Bauke Mollema – 34.00

Wedden op de etappe van vandaag of bijvoorbeeld de eindoverwinning kan bij de meeste online wedkantoren.
bet777 tour de france weddenschappen