Bergop dan sprinten in de Tour de France

dumoulin winnaar tour etappe

foto: nos.nl

Tom Dumoulin kan weer aan de bak – We hebben er een mooie rustdag opzitten. Tom Dumoulin kon nagenieten van zijn magistrale overwinning en er is op zo’n rustdag altijd wat nieuws uit het peloton te melden. Daarna gaan we weer lekker fietsen. We kijken vast vooruit.

Nieuws tijdens de rustdag in de Tour

Natuurlijk had Tom Dumoulin goed geslapen. Maar verzadigd door zijn overwinning zondag is hij niet, want hij kondigde gelijk zijn verdere strijdplan aan. Komende vrijdag wil hij vlammen op zijn specialisme, de tijdrit. De dag ervoor, als we de Mont Ventoux bevechten, gaat hij daarom rustig aan doen. Dat u het maar weet.

En passant wist zijn ploeg te melden dat er voor 2017 een nieuwe sponsor is gevonden, SunWeb. Ook Bauke Mollema had nieuws, hij heeft twee jaar bijgetekend bij Trek-Segafredo. Alberto Contador komt hem daar volgend jaar helpen. Dan is het alleen nog wachten op “Harry van de Sunweb!

Etappe 10: Weer een Cavendish dagje?

Vandaag rijden we een gemengde etappe die vlak eindigt. We gaan over 197 kilometer van Escaldes-Engordany naar Revel fietsen en vragen ons af of we weer een oude bekende als eerste over de streep zien gaan. Want iedereen had hem voor de Tour al ongeveer afgeschreven, maar na een week staat Cavendish op 3 overwinningen en toert hij rond in de groene trui. We zijn dan ook benieuwd of hij er vandaag nog een kruisje bij gaat zetten op zijn lijst. Want dit is een etappe waar de sprinters wellicht iets kunnen doen. Mits ze onderweg twee hobbels overleven.

Dat begint met de Port d’Envalira van de 1e categorie. Normaal het soort berg dat als breekpunt in een etappe fungeert en ervoor zorgt dat de sprinters en andere niet-klimmers gezellig in de bus met elkaar naar het eind toe fietsen. Maar deze keer zit de berg helemaal aan het begin. Dan kunnen de sprinters misschien nog net wat beter omhoog komen. En voor veel anderen is het misschien wel iets te vroeg om te ontsnappen en dat de hele etappe vol te houden.

De 10de etappe is na de lange afdaling verder volledig vlak, met uitzondering van een 3e categorie col zeven kilometer voor de finish. Daar moeten ze nog 1,8 kilometer omhoog met 6,6% gemiddeld. Het zal er dus om hangen, een sprintfinale of toch iemand die op de laatste klim wegsprint en wegblijft. We gaan het zien vandaag. Dit denken de bookies voor de 10de etappe van de Tour:

Kanshebbers overwinning rit 10 Tour de France

  • Peter Sagan – 5.50
  • Bryan Coquard – 10.00
  • Mark Cavendish – 15.00
  • Marcel Kittel – 15.00
  • Michael Matthews – 17.00
    wedden-toruetappes