Barcelona heeft Suarez niet getekend om op de bank te zitten en de club bevestigde dat de Uruguayaanse international zou starten in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, El Clasico, tegen niemand minder dan natuurlijk Real Madrid.

Enrique bevestigde vrijdg al dat Suarez zou spelen, hoewel hij niet duidelijk was over de rol van Suarez.

Hij speelt een paar minuten, maar hoeveel? Dat is de hamvraag van de dag. Het is een belangrijk evenement voor Suarez en hij zal zich graag willen bewijzen in zo’n belangrijke wedstrijd.

Suarez kwam afgelopen zomer over van Liverpool en komt nu uit voor de Catalanen, maar hij heeft de afgelopen maanden nog langs de lijn gezeten na een incident op het WK. Hij beet daar Chiellini in een duel tussen Uruguay en Italië. Afgelopen seizoen was Suarez topscorer van de Premier League én van Europa waarbij hij die laatste titel moest delen met Ronaldo. Er is geen twijfel over mogelijk dat de aanvaller een van de beste aanvallers is van de wereld. Hij heeft al maanden niet op topniveau gespeeld, maar maakt toch zijn debuut in de kaskraker tegen Real Madrid. Verstandig? Dat moet nog blijken.

Suarez zijn aanwezigheid binnen de linie zal in de formatie weinig uitmaken voor Barcelona omdat Enrique gewoon 4-3-3 gaat spelen waarbij Neymar een vrije rol krijgt en Messi de poort sluit achter de twee aanvallers.