De Spurs hebben zich door het vuur geslagen en met een 2-1 overwinning bij City nog maar eens laten zien dat ze een prima titel kandidaat zijn. Eriksen werd matchwinner in deze tweede Britse kraker op Super Sunday en wist dan ook de winnende goal te maken. Spurs staat nu naast Arsenal op twee punten achterstand op verrassing Leicester City.

In de eerste helft van de geweldige wedstrijd tussen de Spurs en Manchester City lieten de beide ploegen elkaar in hun waarde. Er waren bijna geen kansen, maar Joe Hart moest toch een aantal keren doelpogingen van Eriksen weren en Danny Rose moest een prachtig schot van Sterling weren. Erg spannend dus!

Vlak na de rust moest Manchester City als eerste een doelpuntje weggeven. Sterling maakte per ongeluk hands in het strafschopgebied. Penalty. Harry Kane schoot mooi binnen door Hart te foppen en recht in het midden te schieten. De Britse spits wist voor de 16e keer te scoren binnen de competitie.

Manchester City nog gevaarlijk

Na de goal kwam City gevaarlijk terug met dank aan een hele fraaie vrije bal van Touré. De bal ging echter het doel niet in, via de lat knalde de bal weer terug het veld op. Echter bleef de gelijkmaker niet uit, Iheanacho, die inviel, schoot een kwartiertje voor het einde van de wedstrijd binnen.

Het laatste doelpunt kwam van Eriksen, een mooi verjaardagscadeau – hij werd 24. Eriksen maakte de 1-2 op aangeven van Lamela. Manchester City kreeg een flinke klap, zo verloor het ook al van Leicester City met 3-1. Ondanks dat David Silva nog een hele mooie kans kreeg om er een gelijkspel van te maken. Het mocht niet zo zijn. Verlies voor Manchester City.

De Spurs hebben vijf keer achter elkaar gewonnen en zo weten ze het nog spannend te houden in de top. Arsenal heeft Leicester City weten te verslaan, maar het was op het nippertje. Tottenham heeft nog maar twee puntjes achterstand op Leicester City, maar Leicester City moet nog 12 wedstrijden spelen. City staat al met twee keer verliezen op vier punten achter de twee Londense ploegen. De top vier van de Premier League hebben wel alvast een mooi gat geslagen met numero vijf.