Na een weekend vol interland voetbal gaan we een bijna voetballoze week tegemoet. Wel is er komend weekend weer eredivisie voetbal natuurlijk, maar los van wat internationale oefenpotjes is er geen doordeweeks voetbal. Gelukkig wist Oranje de kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg zondag winnend af te sluiten. Wat is er komende week wel te doen? Lees mee.

Toptennis mannen: ATP World Tour Finals

atp-worldtour-o2-arenaIn London (O2 Arena) worden vanaf 14 november de ATP World Tour Finals 2016 gespeeld met de beste 8 tennissers van 2016. Zij spelen onderling wedstrijden in twee groepen van 4, waarna er tussen de nummers 1 en 2 van beide groepen halve finales worden gespeeld.

De winnaars daarvan spelen 20 november de finale. Andy Murray begon het toernooi als nieuwe nummer 1 van de wereld en deed dat overtuigend. Hij won van Marin Cilic met 6-3 en 6-2. Is het de opmaat voor zijn toernooi overwinning?

Wedden op tennis kan bij vrijwel alle bookmakers maar onze aanrader is bet777!

Grand Slam of Darts

In 2015 won Michael van Gerwen voor het eerst het Grand Slam of Darts toernooi. In de finale versloeg hij zesvoudig winnaar Phil Taylor. Ook dit jaar is hij een van de grote favorieten in dit toernooi met de beste 32 darters. Het toernooi lijkt een beetje op de Champions League voor voetballers, alleen werken de darters het hele toernooi in een weekje af. Eerst wordt de groepsfase gespeeld, waarna de nummers één en twee van iedere groep vanaf woensdag 16 november de knock-out fase ingaan. Daarin werken ze achtereenvolgens de 2e ronde, de kwartfinales, halve finales en op zondag 20 november de finale af. De Nederlanders doen het goed. Op dit moment staan van Gerwen, Raymond van Barneveld en Benito van de Pas bovenaan in hun poules. Alleen Danny Noppert moet er nog even tegenaan want hij staat derde. Mooie weddenschappen dus in de knock-out fase, met misschien wel vier van de laatste 16 darters uit Nederland, inclusief de topfavoriet.

1000 Motorcrossers in Scheveningen

Dit weekend blijft de Red Bull van Max Verstappen in de garage. Na zijn spectaculaire regenshow – door liefhebbers vergeleken met historische regenraces van Senna en Schumacher – maakt hij zich op voor de laatste race van het F1 seizoen in Abu Dhabi volgende week. Er is echter wel de Red Bull Knock Out Scheveningen. De zwaarste strandrace ter wereld waarin 1000 motorcrossers een parcours van 2,5 kilometer met 80 obstakels mogen bedwingen. Amateurs en wereldtoppers als Jeffrey Herlings, Axel van de Sande (winnaar 2015) en Glenn Coldenhoff verschijnen aan de start.

WK duel voor de schakers

In New York wordt vanaf 11 november het duel om de wereldtitel schaken gehouden tussen twee wonderkinderen: De absolute favoriet en titelhouder Magnus Carlsen en zijn uitdager Sergej Karjakin. Ze spelen tot 30 november maximaal 12 partijen en eventueel een tiebreak als het 6-6 wordt (bij schaken krijgt de winnaar een punt en beiden een half punt bij remise). Na twee matches staat het 1-1.

Wereldbeker schaatsen in Nagano

De langebaan schaatsers zetten hun Aziatische tournee voor de wereldbeker komend weekend voort in Nagano. Afgelopen weekend overtuigden vooral de Nederlandse mannen met onder andere 3x goud voor Sven Kramer: op de 1500 en 5000 meter en de ploegenachtervolging.

Onthaasten bij het EK Curling

Sport is vaak snel en flitsend, maar ook om te onthaasten kun je prima sport kijken. Dan hebben we het niet alleen over darts, schaken en poolbiljart, maar ook over het EK curling dat deze week wordt gehouden in het Schotse Glasgow. Zowel de Nederlandse mannen als vrouwen strijden mee.

Wereldbeker veldrijden

20 November gaan de veldrijders de Duinencross verrijden in Koksijde, België. Het is de vierde van 9 wedstrijden om de wereldbeker veldrijden. De Belg Wout van Aert leidt het klassement na twee overwinningen. Onze landgenoot Mathieu van der Poel won de vorige wedstrijd in Valkenburg. Maakt hij een kans in de Belgische duinen? We weten zondag de uitslag van deze weddenschap.

Het World Rally Championship 2016 ten einde

Komend weekend wordt het WK Rally afgesloten met de 13e wedstrijdronde in Australië. De Fransman Sebastien Ogier heeft zijn vierde wereldtitel al binnen met zijn Volkswagen. Er doet één Nederlander mee aan het World Rally Championship (WRC), Kevin Abbring in zijn Hyundai i20 WRC.