Heerlijk, de sportkalender tussen kerst en oud en nieuw. Niets is zo leuk als tijdens deze periode in te zetten op een van de vele sportevenementen. We lopen de mogelijke sportweddenschappen rond de jaarwisseling even langs.

Skispringen in Garmisch-Partenkirchen

Wie kent niet de skispringwedstrijd op nieuwjaarsdag in Garmisch-Partenkirchen? Nog wat dizzy van de jaarwisseling kijken naar de helden die zich van de Grote Olympiaschans afwerpen voor sprongen van 125 meter en verder. Eigenlijk is dit Neujahrspringen de tweede wedstrijd van het Vierschansentoernooi dat rond de jaarwisseling uit vier wedstrijden in Duitsland en Oostenrijk bestaat. De deelnemer met de beste totaalscore over die vier wedstrijden wint het toernooi. Maar uiteraard zijn ook de wedstrijden individueel interessant om te winnen en ze tellen bovendien mee voor het wereldbekerklassement. Wie de kanshebbers dit jaar zijn? Denk aan namen als Peter Prevc, Severin Freund of Michael Hayboeck.

Premier League Voetbal

De Engelse voetbaltop krijgt traditioneel geen rust. Op Boxing Day – onze tweede kerstdag – kon je al genieten van een vol wedstrijdprogramma en in de dagen erna kun je inzetten op Liverpool – Stoke City (dinsdag) en Southampton – Tottenham Hotspur (woensdag).

Daarna gaan we in Engeland direct door naar de wedstrijden rond oud en nieuw. Ook dan een vol programma, maar het absolute klapstuk is op oudejaarsavond om 18.30 Liverpool – Manchester City. De nummers twee en drie van de Premier League bepalen daar onderling wie koploper Chelsea het beste in het vizier houdt. Overigens, voor de echte voetbal liefhebbers wordt er ook in de Scottish Premiership rond oud en nieuw doorgespeeld.

PDC Wereldkampioenschap Darts, de ontknoping

Het Wereldkampioenschap Darts gaat na de kerst het staartje van de tweede ronde in. Benito van de Pas vergastte ons voor kerst op een fantastische thriller tegen routinier Terry Jenkins die hij met 4-3 wist te winnen. Dinsdag kunnen we weddenschappen afsluiten op Raymond van Barneveld – Alan Norris en Michael van Gerwen – Cristo Reyes. Woensdag neemt onze landgenoot Jelle Klaassen het op tegen Brendan Dolan.

Op 28 en 29 december wordt de derde ronde van het toernooi van het WK gespeeld. De exacte paren volgen nog uit de afsluitende wedstrijden in de tweede ronde, maar één match staat al vast en is er één om echt voor te gaan zitten. Woensdag 28 december: Gary Anderson – Benito van de Pas. Kijken of van de Pas ons weer zo’n prachtige nagelbijter voorschotelt.

Het wordt een enerverende laatste week, daar in het Alexandra Palace in London. Wie zich daarna Wereldkampioen darts mag noemen? Dat zou inderdaad zo maar Michael van Gerwen kunnen zijn. Maar vlak ook Gary Anderson, Phil Taylor of Peter Wright niet uit. Of dichterbij huis, Raymond van Barneveld, want die staat bij veel bookmakers ook nog steeds hoog genoteerd.

Wedden op de Dakar rally 2017

dakar rally 2016-2017 routeposter2 januari is het zo ver. Dan gaat in Paraguay de Dakar rally 2017 van start. Een belevenis voor deelnemers en volgers over een totale afstand van bijna 9000 kilometer in 12 dagen en één rustdag. Waarbij zo’n 4000 kilometer is ingeruimd voor specials, afstanden waar daadwerkelijk tegen de klok wordt geracet. Het terrein is volgens de organisatie zwaarder dan de jaren hiervoor. Daarbij moeten de deelnemers weer meer dan voorheen met het kompas in de weer. De elektronische navigatiemogelijkheden zijn dit jaar beperkter.

Na twee weken door Paraguay, Bolivia en Argentinië finishen de deelnemers in Buenos Aires. De rally wordt in vier categorieën gehouden. ‘Gewone’ rallywagens, motoren, quads en vrachtwagens. Het worden twee bijzonder spectaculaire weken. Met dagelijks een leuke weddenschap voor de dagwinst en natuurlijk de vraag wie er favoriet is voor de eindoverwinning in de verschillende klassementen. 2 januari 2017 starten we voor de eerste etappe van Asunción in Paraguay naar Resistencia in Bolivia, een afstand van 454 kilometer.