Het miljoenenbal geeft het Spaanse Sevilla en het Duitse Gladbach de kans om de dramatische start van het seizoen wat op de achtergrond te schuiven. Beide ploegen weten zichzelf te troosten met een plek in de Champions League. Maar dat is eigenlijk geen excuus voor de dramatische wedstrijden die beide ploegen tot dusver hebben gespeeld in eigen competitie. Misschien dat de twee ploegen buiten de competitie even tot inkeer komen en na een wedstrijd op het miljoenenbal weer boordevol energie terugkeren naar eigen land.

Gladbach kampt me blessures

Gladbach speelt dinsdag met veel blessures een wedstrijd tegen Sevilla.

Trainer Favre denkt dat de slechte resultaten in eigen competitie geen effect hebben op de prestaties binnen de Champions League. Volgens de trainer is zelfvertrouwen niet het aller belangrijkste. Favre denkt dat de spelers vanwege hun professionaliteit zich er wel doorheen kunnen slaan.

Ook Sevilla geraakt door blessures

Sevilla heeft talloze geblesseerde spelers en speelt ook daarom waarschijnlijk nog geen best begin van de competitie. Trainer Emery wil dat echter niet als excuus aandragen. Volgens de trainer wil je natuurlijk nooit blessures in je team, maar het is nou eenmaal onderdeel van de sport. Het hoort erbij.

Doelman Beto moest als laatste afvallen. De international van Portugese afkomst zal minimaal een maand niet spelen. Echter heeft de ploeg Sergio Rico nog, hij kan zich nu gaan bewijzen. En zo is ook binnen het voetbal de ene zijn ‘dood’ de ander zijn brood. We zijn benieuwd of Rico zich kan bewijzen op dit niveau. Normaliter is het natuurlijk prettiger om in te vallen tijdens een wat minder belangrijke wedstrijd. Maar als hij een echte prof is dan staat hij er nu ook gewoon. Het zal ons benieuwen.

Sevilla heeft geen illusies tegen Gladbach. De competities en de Champions League zijn twee totaal verschillende zaken. Iedere tegenstander is moeilijk te verslaan en je moet je voor iedere wedstrijd 110% voorbereiden.