Ronaldo is de laatste tijd niet uit het nieuws geweest en er was weer enige controversie omtrent zijn liefde voor Manchester United. Maar toch was hij weer enorm belangrijk in de wedstrijd tegen Deportivo La Coruna afgelopen zaterdag. Ronaldo maakte een hat-trick en laat weer even zien hoe belangrijk hij is voor De Koninklijke.

Normaal gesproken heeft Real aardig wat moeite met La Coruna en voorafgaand aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag wist het nog maar twee keer te winnen en vijf keer gelijk te spelen in de laatste 20 head-to-head duels met La Coruna. Deportivo staat bovenaan de lijst van het aantal gemaakte overtredingen en ontvangen gele kaarten. Een harde tegenstander en een flinke uitdaging voor Real Madrid.

Er waren wat geruchten dat Ronaldo ontevreden zou zijn bij Real Madird. Zo bleek ook uit uitlatingen van Calderon, de president van Real Madrid. Ronaldo zou niet blij zijn met verkoop van Di Maria en Alonso, maar er was niks te merken van eventuele ontevredenheid bij Ronaldo in de wedstrijd tegen La Coruna. Hij liet zien hoe vitaal hij is voor de voorste linie van Real, maar naast hem zijn ook Benzema en Bale cruciaal voor het succes van de Madrilenen.

Madrid’s klinische afwerking wist uiteindelijk Deportivo van de mat te spelen, ondanks het harde werk van La Coruna om het de Madrilenen moeilijk te maken. En toch is de balans nog niet helemaal terug bij Real Madrid. Wanneer Madrid de druk even mindert zijn er nog steeds flinke gaten voor tegenstanders om van te profiteren. Denk aan Atletico Madrid en Real Sociedad die daar in de twee vorige wedstrijd op in speelden.

Ronaldo is een van de meest gevaarlijke spelers op wereldniveau en blijft een cruciale aanvaller voor de Madrileense aanval, ongeacht of zijn lange-termijn visie nog bij Real ligt.