Renault is nu weer aanwezig als Formule 1-team en heeft er direct flink vertrouwen in dat het zichzelf binnen no-time naar de top kan werken. Het is van mening dat het binnen korte tijd kan concurreren met Mercedes en Ferrari. Renault heeft ondanks het team van Lotus overgenomen en bereid zich nu druk voor op het volgende seizoen. Volgens directeur Abiteboul ligt er een financieel waterdicht plan en hebben ze er heel veel werk en tijd aan besteed in samenwerking met financiële experts.

Renault zal met name in de beginfase financieel zwaar komen te zitten. Er zullen prestaties op het bord moeten komen wil het team overleven en geld in de la krijgen. Vroeg presteren is de sleutel om uiteindelijk te kunnen concurreren met teams als Mercedes en Ferrari. Financiële zekerheid is een van de belangrijkste onderdelen om te kunnen groeien en dat moet zo snel mogelijk worden gerealiseerd.

Geen hoge verwachtingen scheppen

Het eerste seizoen zal nog niet boordevol prestaties staan en dat bevestigt het Franse automerk nog maar even. Er gaan niet ineens magisch veel overwinningen plaatsvinden vanuit Renault, maar ze willen zeker hun stempel op de racerij drukken.

Op 18 december werd pas bekend dat Renault weer in de Formule 1 terug zou komen en dan kun je niet direct het eerstvolgende seizoen verwachten dat Renault wereldkampioen gaat worden. Maar Renault is ook succesvol als ze punten pakken en zichzelf in de kijker spelen. Ze willen daarnaast niet alleen goed rijden, maar er moeten ook andere dingen goed worden geregeld en afgehandeld. Structuur is daar volgens Renault het belangrijkste onderdeel.

Renault heeft al een flinke geschiedenis in de F1 en was al eens 40 jaar actief binnen de Formule 1. In die tijd won het elf keer de wereldtitel, reed het 600 races en won het er 168.

F1 in de problemen

Ecclestone, de baas van de Formule 1, windt er geen doekjes om als het gaat om de toestand van de Formule 1. De sport heeft het niet makkelijk, maar hij is er niet bang voor dat de F1 kapot zal gaan. De Formule 1 heeft altijd al te maken gehad met diverse problemen en dat zal ook nooit veranderen zegt Ecclestone. De Formule 1 past zich aan en ook een worst-case zoals deze leek te ontstaan met het verdwijnen van Lotus en het niet hebben van een motor voor Red Bull en Toro Rosso. Toch bleef Ecclestone positief en was hij van mening dat ook dat de sport niet kapot zou hebben gemaakt.

Lotus is uiteindelijk gered door Renault en Red Bull en Toro Rosso kunnen in 2016 gewoon weer verder met een nieuwe motor. Eind goed, al goed.