Max Verstappen hoeft niet te rekenen op punten tijdens de Grote Prijs van Italië. De Nederlandse F1 coureur start helemaal achteraan. Dat was het gevolg van onder andere een motorwissel, maar ook van een mislukte kwalificatie. Zonde. En ook zeker niet zijn fout, maar eerder een fout van het team. Dat is jammer want de jonge coureur doet het erg goed. Op deze manier je prestaties tegengewerkt zien kan haast niet anders dan frustrerend zijn.

Verstappen wist geen tijd neer te zetten in de kwalificaties omdat hij een deel bodywork verloor. Hij kreeg daarvoor een drive-through penalty en moet hij die straf al in de beginfase uitzitten. Het is natuurlijk altijd een team-effort en als je dan op deze manier wordt bestraft als ploeg én als coureur, dan is dat even zuur. Hopelijk kan Verstappen zich eroverheen zetten en alsnog een goede tijd neerzetten. Even laten zien uit welk hout hij is gesneden en dat hij zich niet van het veld laat slaan door zo’n tegenslag. Dat zou op zichzelf al een hele mooie boodschap zijn aan de overige coureurs. “Met Verstappen valt niet te sollen.” – Laat ze dat maar lekker denken Max!

Geen top tien voor Verstappen

Het lijkt er dus niet op dat Verstappen, net als in Spa, de top tien kan behalen op eigen kracht. Daar moet hij wat mazzel voor hebben, want met een grote dosis talent die hij heeft zal hij ongetwijfeld een eind komen. Maar achteraan beginnen met daar bovenop een drive-through penalty aan de beginfase van de wedstrijd maakt het de jonge Nederlandse coureur wel heel moeilijk. Kan Verstappen nog wat uithalen en de fans verrassen? Hij is er zeker toe in staat.

Hamilton mag op plaats numero uno beginnen, of terwijl, poleposition voor Hamilton. Die kan aardig gaan scoren en zo een steek uitdelen aan teamgenoot Rosberg, die als vierde start, en op Hamilton zijn hakken zit in het klassement.