Wordt PSV de winnaar eredivisie 2018-2019? Na komend weekend zou de competitie zomaar beslist kunnen zijn. Of zorgt Ajax in eigen huis dat het weer spannend wordt in de top van het nationale voetbal? We kijken vooruit naar Ajax – PSV en de verdere eredivisie.

Winnaar eredivisie 2018-2019 beslist na Ajax – PSV?

ajax-psv twitter wie wordt winnaar eredivisie 2018-2019Komend weekend worden alle eredivisie wedstrijden in twee dagen afgewerkt, er is geen vrijdagavond duel. Maar vrijwel alle aandacht zal uitgaan naar de wedstrijd die pas zondagmiddag om kwart voor vijf wordt afgetrapt. Dan start in de Johan Cruijff Arena het allesbepalende duel voor de landstitel. Met name voor Ajax allesbepalend want PSV staat er in de wedloop richting het landskampioenschap eenvoudigweg beter voor. In de vorige competitieronde verloren de Ajacieden van AZ en ze staan dus weer op 5 punten achterstand. Weliswaar moet PSV ook nog bij de Alkmaarders op bezoek – de slotronde zelfs – maar bij een overwinning voor hen in de Arena zal het verschil met Ajax 8 punten zijn en bijna onoverbrugbaar. Na het komende weekend staan er nog maar 7 competitierondes op het programma en dan is 8 punten verschil wel heel veel.

Spanning bij Ajax voor seizoensucces

Voor Ajax zal de spanning er dan ook vol op staan. Het seizoen verloopt uitstekend en met name de resultaten in de Champions League spreken nationaal en internationaal tot de verbeelding. Maar er moet wel een prijs komen om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. De KNVB Beker ligt voor het grijpen maar is tegelijkertijd niet meer dan een troostprijs. De Champions League winnen is een sprookje maar ook niet heel waarschijnlijk, zelfs met een blessure voor Ronaldo. Winnaar eredivisie 2018-2019 lijkt een beter haalbare ambitie, maar dan moet er thuis echt van PSV worden gewonnen. Zondag, 16.45, Johan Cruijff Arena: Ajax – PSV. Wie wordt er winnaar eredivisie 2018-2019?

Verdere eredivisie wedstrijden speelronde 27 eredivisie 2018-2019

Naast Ajax-PSV staan er meer duels op het programma. Onder de top 2 gaat het om de derde plaats tussen AZ en Feyenoord. Beiden hebben evenveel punten en staan ook op doelsaldo gelijk. AZ – FC Groningen en FC Utrecht – Feyenoord zijn dan ook interessante wedstrijden.

Auto- en motorsport deze week

Ook de petrolheads kunnen hun lol weer op. Na de succesvolle seizoensopening van de Formule 1 in Melbourne is het nu de beurt aan de Grand Prix van Bahrein. Een circuit dat Red Bull van nature beter ligt dan de smalle baan in Australië. Daar viel al op dat motorleverancier Honda voor meer snelheid bij Red Bull zorgt. Met name door de bijzondere inhaalactie van Max Verstappen op Sebastian Vettel en de daardoor veroverde podium plek. Voor Honda des te meer reden om het seizoen met extra vertrouwen tegemoet te zien:

“Dit is een heel belangrijk jaar voor ons, aangezien we nu voor het eerst in het hybride tijdperk met twee teams samenwerken. We hebben nu een situatie waarin we als Honda weer aan winnen kunnen denken. We hopen dat dus ook te bereiken, hopelijk nog voor deze zomer” (Masashi Yamamoto, directeur Honda Formule 1 tegen Motorsport.com).

Naast de Formule 1 kunnen we ook genieten van de MotoGP race op Termas de Rio Hondo in Argentinië en de MXGP in Nederland (Valkenswaard). Jeffrey Herlings ontbreekt helaas nog, hij herstelt nog steeds van de trainingsblessure die hij in januari opliep. Op Corsica is er een rally voor het WRC wereldkampioenschap.

Meer sport in de week van 25 maart – 31 maart 2019

  • Wielerliefhebbers kijken deze week naar de Ronde van Catalonië, op 29 maart naar de E3 Harelbeke en 30 maart Gent-Wevelgem
  • Vechtsportliefhebbers kunnen genieten van het EK Karate in Spanje en de Judo Grand Prix in Georgië.
  • De Nederlandse mannen doen mee aan het WK Curling in Canada
  • Dartliefhebbers gaan natuurlijk woensdag 27 en donderdag 28 maart naar Ahoy Rotterdam voor een dubbelprogramma in de Premier League Darts.