Hoe gaat de komende PSV Champions League groepsfase eruit zien? Nadat we toch nog onverwacht maar liefst 2 ploegen in de koningsklasse van het internationale clubvoetbal kregen, wordt het tijd om even vooruit te kijken naar hun kansen bij aanvang van de groepsfase. Vandaag kijken we even naar de PSV Champions League kansen.

Zware PSV Champions League tegenstanders

Lozano over PSV Champions League kansen tegen BarcelonaIn tegenstelling tot Ajax heeft PSV bijzonder zwaar geloot voor de groepsfase van het Champions League toernooi. De club treedt aan in de zwaarste poule:

  • Barcelona heeft geen introductie nodig. De Catalaanse ploeg is een van de constante factoren in de Champions League en won de cup met de grote oren voor het laatst in 2015. De ploeg won het afgelopen jaar nationaal zowel de competitie als de beker maar werd in de kwartfinale van de Champions League spectaculair gewipt door AS Roma. Dat won thuis met 3-0 nadat het eerder in Barcelona met 4-1 was verslagen. Dus mocht PSV vanavond (Barcelona – PSV) met 4-1 worden verslagen, het kan nog gewoon 3-0 worden in Eindhoven. Toch?
  • Inter Milan werd 5 keer op rij landskampioen tot 2010 en won dat jaar ook de Champions League. De jaren daarna ging het nationaal en internationaal aanzienlijk minder. Dat maakt ze echter niet direct een eenvoudige tegenstander voor de formatie van Mark van Bommel.
  • Hoewel Tottenham Hotspur internationaal het minst heeft laten zien (Europacup 2 winst in de jaren 60 en UEFA Cup in 1972 en 1984) hebben we het natuurlijk wel over de nummer 2 en 3 van de Premier League in de afgelopen jaren. Maar ook hier zal PSV misschien toch stiekem op een paar punten rekenen.

PSV in poule des doods?

PSV heeft inderdaad de poule des doods getroffen, maar de ploeg kan uiterst effectief zijn tegen grote clubs. Onder de gedoodverfde groepswinnaar Barcelona kan er hard geknokt gaan worden om de 2e plek. Heeft PSV Champions League kansen in 2018-2019? Hirving Lozano vertelde gisteren dat Barcelona al in de zomer naar hem had geïnformeerd:

“Ik wilde nu nog bij PSV blijven, maar in de toekomst hoop ik wel dat ik hier kan spelen voor deze mooie, grote club” (Lozano bij de persconferentie voorafgaand aan Barcelona-PSV)

En, zoals iemand terecht opmerkte, als je goed genoeg bent om er te spelen, kun je er ook tegen scoren.

Overige sport in de week van 17 tot 23 september

  • De Wereldruiterspelen zijn natuurlijk een feest voor de paardenliefhebbers. Het ‘WK paardensport’ loopt nog door tot komend weekend.
  • 23 september start het WK wielrennen in Innsbruck. Volgende week meer daarover op deze site.
  • De Nederlandse mannen hebben in de eerste ronden van het WK Volleybal uitstekend gepresteerd en zijn door naar de tweede ronde. Die wordt gespeeld van vrijdag 21 t/m zondag 23 september.
  • Er wordt veel in Spanje gesport deze week. In Alicante wordt zowel voor de mannen als vrouwen het EK Tafeltennis gehouden. Ook het WK basketbal voor vrouwen wordt in Spanje georganiseerd en het EK Triathlon. Voor mensen die lopen wat te vermoeiend vinden, verwijzen we nog naar de MotoGP Grand Prix op het circuit van Aragon.
  • Kiki Bertens is haar Aziatische weken begonnen met het WTA toernooi in Seoel.
  • Kim Polling heeft een hernia en ontbreekt helaas op het WK judo dat in Azerbeidzjan van start gaat. De 33-jarige Henk Grol start dit WK voor het eerst in de +100 kilo, terwijl er internationaal ook wordt gelet op Guusje Steenhuis. Zij is de nummer 1 van de wereld in de klasse tot 78 kilogram.