Lekker is het natuurlijk wel, dat op 2e kerstdag (Boxing day) er een volledig Premier League programma begint. Louis van Gaal had er een bloedhekel aan in zijn tijd als manager van Manchester United, dat er in Engeland tussen kerst en oud en nieuw werd door gevoetbald. Dan moest je bij je familie en vrienden zijn, vond hij, en daar is natuurlijk wat voor te zeggen. Maar voor de voetballiefhebbers is het perfect. Want waar de andere competities stilvallen, kunnen we volop genieten van het absolute topvoetbal in de Premier League.

Premier League voetbal, top entertainment

Natuurlijk zijn Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland ook toplanden. Maar in Engeland ligt het niveau toch nog net een stukje hoger en zijn de wedstrijden minder voorspelbaar en spectaculairder. Zelfs als je Liverpool heet en ruim voorstaat moet je ieder weekend scherp zijn om geen punten te verliezen.

Het Premier League programma voor komende week

blij met de overwinning wk clubteams en nu door naar het premier league programma rond de feestdagen (liverpool instagram)We gaan uiteraard niet het hele Premier League programma met je doornemen, maar laten we er een paar hoogtepunten uittillen:

  • Op tweede kerstdag is het zaak op tijd terug te zijn van de schoonfamilie. Om 9 uur ’s avonds hebben we met Leicester City – Liverpool een absolute kraker tussen de nummers 2 en 1 van de ranglijst. Het verschil is weliswaar 10 punten maar Flamengo liet afgelopen weekend bij het WK voor clubteams zien dat je het met de juiste tactiek The Reds behoorlijk lastig kunt maken. Overigens wonnen de Engelsen het duel uiteindelijk wel in de verlenging en mag Liverpool zich dus Wereldkampioen voor clubteams noemen.
  • Vrijdag 27 december moet Manchester City ervoor zorgen dat ze niet afhaken in de titelstrijd door te winnen van Wolverhampton Wanderers. Maar de Wolves staan 6e en het is dus zeker geen walk-over.
  • 28 december is een wat minder spectaculaire speeldag al blijft het boeiend om te zien hoe de huidige brekebenen Tottenham Hotspur (tegen Norwich City) en Manchester United (tegen Burnley FC) hun uitwedstrijden doorkomen.
  • 29 december 2019 is het vervolgens showtime met Arsenal – Chelsea, Liverpool – Wolverhampton Wanderers en Manchester City – Sheffield United.

Ook leuk, het WK Darts

Bij darts hebben ze een eigen Premier League programma, maar dat is al achter de rug. Aan het einde van het jaar gaat bij de darters alle aandacht naar het wereldkampioenschap. Dat wordt zoals altijd gehouden in het Alexandra Palace te Londen en eindigt traditioneel op nieuwjaarsdag met de finale.

Inmiddels zijn we bijna twee weken onderweg en is het kaf dus redelijk van het koren gescheiden. We hebben van een aantal landgenoten afscheid genomen. Ook – en dat blijft een beetje triest – van Raymond van Barneveld die op zijn laatste WK geen rol van betekenis meer kon spelen. Een definitief afscheid dus. Iedereen heeft respect voor zijn prestaties maar jammer genoeg lijkt de Hagenaar zelf nog niet echt van zijn mooie carrière te kunnen genieten. Kop op, Barney!

Na de kerst gaan we door met de vierde ronde en daarna de kwartfinales, halve finales en eindfinale. Dat Michael van Gerwen nog in de race is, zal veel mensen niet verbazen, hij raakt steeds beter in vorm. Maar minder mensen hadden vooraf bij de bookmakers ingezet op een vierde ronde voor Jeffrey de Zwaan. Hij treedt zaterdag aan voor zijn partij tegen Peter Wright. De Schot is als zevende geplaatst maar overtuigt tot op heden niet. Kansen op een kwartfinale dus voor onze landgenoot? Ook bijzonder om te volgen zijn de verrichtingen van Fallon Sherrock. De eerst vrouw die een WK wedstrijd won, speelt vrijdag haar derde ronde tegen Chris Dobey. De pers moet nog wel even wennen aan dartende vrouwen.

Meer sport rond de kerstdagen

  • Uiteraard gaat ook het veldrijden door. Op tweede kerstdag duiken ze in Zolder (België) de modder in voor een wereldbekerwedstrijd.
  • De dagen na kerst staat het NK afstanden schaatsen gepland.
  • Ook leuk om even te kijken is natuurlijk het sportjaaroverzicht dat de NOS op 29 december uitzendt. Het was immers een mooi sportjaar met volop hoogtepunten.