Tost Wolff, baas van het Formule 1 team van Mercedes gaat er ieder jaar weer van uit dat het seizoen wel eens het einde van hun dominante rol zou kunnen zijn. Volgens Wolff is met name Ferrari een probleem. Ieder jaar denkt Wolff weer hetzelfde, dit jaar is hun tijd aan de top voorbij. In de winter blikt de baas wat sceptisch vooruit op het volgende seizoen. Je wilt niet vasthouden aan hoe het was of hoe het zou moeten zijn. Wolff snapt dat en is dan ook realistisch, hij blijft op zijn tenen lopen.

Het gaat om de tijden die worden neergezet en de posities die het team binnensleept om punten te pakken. Hoe sta je ervoor als het nieuwe seizoen van start gaat? Wat is de algehele staat van de wagens, de coureurs en het team in totaal? Dat zijn belangrijke factoren.

Ferrari vormt de grootste concurrent voor Mercedes. Ferrari is aanzienlijk beter geworden en dat merkt het team van Wolff. Meer middelen, meer ervaring en dat geeft ze natuurlijk voldoende ingrediënten om het seizoen super te beginnen. Een inhalende Ferrari is dus zeker iets waar Mercedes zich mee bezig houdt. Maar Mercedes gooit de handdoek niet in de ring, ze blijven natuurlijk vechten en willen races winnen. Meer concurrentie is goed, dat doet de sport goed.

Tost vergelijkt Verstappen met Vettel

Verstappen is volgens Tost, de team baas van Toro Rosso, minstens zo succesvol als Vettel over een aantal jaren. Verstappen debuteerde in de koningsklasse afgelopen seizoen en bewees zich direct op grote schaal. Tost ziet een jonge Vettel in Verstappen.

“Max heeft net als Vettel geduld, een goede houding, is enorm gemotiveerd en wil alles op alles zetten om succesvol te zijn in de Formule 1”, aldus Tost.

Verstappen doet het erg goed, hij haalde als jongste coureur ooit met een zeer knappe 49 punten op de 12e plek. Tost is met name erg te spreken over de manier van rijden, hoe Verstappen samen werkt met de engineers en hoeveel technische kennis hij heeft van de auto. Het schijnt een absoluut plezier te zijn om met Verstappen samen te werken en dat maakt hem natuurlijk niet alleen onder de kijkers populair, maar ook onder de professionals in de racerij.

Tost heeft er absoluut geen spijt van dat hij zo’n onervaren coureur in zijn team heeft opgenomen. Voor Red Bull is hij ook een uitstekende keuze geweest en omdat Verstappen zo enorm veel leert iedere race is hij nu op een niveau dat hij ook echt een hele succesvolle toekomst tegemoet zal gaan.