Komend weekend wordt er zowel voor de promotie/degradatie play-offs gespeeld als voor de play-offs voor Europees voetbal. Laten we de wedstrijden even doornemen.

Play-offs voor Europees voetbal

Wedden op Europees voetbalZaterdagavond wordt waarschijnlijk een van de minst spannende avonden in de geschiedenis van de play-offs. Waar het afgelopen seizoen zoveel hoogtepunten kende, lijkt de play-off voor Europees voetbal pas spannend te worden in de finaleweek. De heenwedstrijden van de eerste ronde werden namelijk afgetekend gewonnen en bieden weinig perspectief voor de verliezers. Dit weekend staan de returns geprogrammeerd:

  • FC Utrecht – SC Heerenveen: De heenwedstrijd in Friesland werd afgelopen woensdag met overmacht gewonnen door FC Utrecht. Bij rust stonden ze al met 0-2 voor. Na rust wist Real Madrid huurling Martin Ødegaard nog wat terug te doen, maar binnen tien minuten had Sébastien Haller de marge weer terug op twee doelpunten gebracht (1-3).
  • AZ – FC Groningen: Bij de Groningers lijkt de pijp leeg. Feitelijk was het al boven verwachting dat ze de play-offs nog wisten te bereiken. Tegen AZ dat een kwakkelend seizoen nog kan redden met een Europees ticket kwamen ze er niet aan te pas. Het werd 1-4 en de return lijkt een formaliteit.

De twee clubs die overblijven spelen volgende week twee finalewedstrijden tegen elkaar. De definitieve winnaar mag deelnemen aan de tweede kwalificatieronde van het Europa League toernooi.

Play-offs voor promotie/degradatie

In de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie zijn de heenwedstrijden gespeeld. Komende zondag worden de returns gespeeld:

  • NEC – FC Emmen zou een overwinning voor NEC moeten worden. In de uitwedstrijd werd het 1-3 en dat betekent dat NEC al met één been in de finale staat.
  • NAC Breda – FC Volendam is een spannende weddenschap want de heenwedstrijd werd 2-2.

De winnaars uit bovenstaande confrontaties spelen volgende week twee wedstrijden tegen elkaar. De winnaar van die twee duels speelt volgend seizoen in de Eredivisie.

  • SC Cambuur – MVV is ook nog een duel dat alle kanten uit kan. Het werd 1-1 in de heenwedstrijd.
  • Roda JC – Helmond Sport vormt voor de mannen uit Kerkrade een mooie kans op behoud voor de eredivisie. Ze wonnen uit met 0-1 in Helmond en mogen het in het eigen Parkstad Limburg Stadion proberen af te maken. Overtuigend was de Limburgse overwinning overigens niet.

Ook van deze wedstrijden spelen de winnaars om een plek in de Eredivisie.