Pirlo, de geniale middenvelder van Juventus, begon de Serie A zonder de Italiaanse international. Pirlo is al jaren een belangrijke speler voor Juve en zal dan ook zo zijn impact, al dan niet negatief, hebben vanaf de bank.

De blessure kon niet op een slechter moment komen voor Juventus. De eerste wedstrijd van het seizoen was tegen Chievo. Allegri’s ploeg staat de Serie A landstitel weer te verdedigen en zijn ook dit jaar weer favoriet voor de titel. Zonder Pirlo in de selectie voor een maand zal dat een aardige domper zijn op de start van het seizoen. Hij zal voor een andere impuls in het team moeten zorgen als ze niet te veel punten willen weggeven tijdens deze belangrijke startfase. Veel punten weggeven aan het begin van het seizoen zal de rest van het seizoen geen goed doen.

Pirlo heeft afgelopen seizoen in 29 wedstrijden vier keer gescoord en zes assists gegeven. En toch, ondanks dat hij niet veel scoort of veel assists geeft, is Pirlo een enorm belangrijke speler voor Juventus door zijn rustige aanpak en geweldige inzicht.

Hij ziet vrijwel alles en zet spelers op de juiste plaats zodat er kansen ontstaan. Hij staat aan de basis van bijna iedere aanval. Een maand zonder Pirlo hakt er dan ook flink in bij Juventus.

De voormalige middenvelder van AC Milan scoorde tweemaal voorafgaand aan het seizoen tegen Singapore Select Squad. Na die wedstrijd leek Allegri erg enthousiast over het nieuwe seizoen en was ook hij nieuwsgierig naar wat Pirlo nog te geven zou hebben dit seizoen. Allegri: “Hij speelde erg goed en ik zie hem als een sleutelspeler voor aankomend seizoen. We moeten deze weg volgen. Dit is de laatste wedstrijd voor de start van het seizoen, laten we zien wat er gebeurt als we weer terug zijn in Italië.”

Pirlo lijkt niet ouder te worden. Hij blijft op het hoogst haalbare niveau spelen, ondanks het feit dat hij al 35 jaar houd is. Toch zijn er wat vraagtekens te zetten bij zijn leeftijd en hoe lang hij nog door kan en wil. Hij zou snel zijn rentree kunnen maken, maar het blijft een moeilijke opgave voor oudere spelers om snel weer van een blessure bij te komen. Er zal wat druk op Pirlo komen te staan omtrent zijn revalidatie als Juventus er niet in slaagt om de lijn van overwinningen zoals die op Chievo van afgelopen zaterdag voort te zetten.