Ole Gunnar Solskjaer heeft zijn positie als manager bij Cardiff City vergeven nadat hij deze positie overnam van Malky Mackay in januari dit jaar. Solskjaer gaf aan dat er een aantal zaken waren waar hij en het management het niet over eens konden worden en dat dit de reden was voor zijn vertrek. Bekend werd dat Tan en Solskjaer stonden te touwtrekken

De voormalige aanvaller van Manchester United zei: “Ik wil Vincent bedanken voor deze kans bij Cardiff City. Hij heeft mijn volledige respect en ik wens hem het beste toe in de navolging van zijn droom om deze club tot een groot succes te maken. Echter verschillen we van filosofie omtrent het managen van de club en het heeft ertoe geleid dat ik mijn rol als manager ga beeindigen. Op die manier kan de club het pad van Vincent volgen.”

De Noor kreeg het niet voor elkaar om Cardiff in de Premier League te houden en moet het nieuwe seizoen in de Championship starten waarin ze twee keer van de zeven wedstrijden hebben gewonnen. Ze staan daar momenteel op plaats 17.

Recentelijk verloor Cardiff van Middlesbrough en Norwich City en speelde het gelijk tegen Fulham. Ze hebben dus maar weinig laten zien om überhaupt na te denken over een kans tot promoveren. Tan, eigenaar van Cardiff, verwachtte op basis van het voorgaande succes dat ze in elk geval een stuk hoger op de ranglijst zouden staan.

Solskjaer reageerde verantwoordelijk op de slechte resultaten van Cardiff: “Ik ben verantwoordelijk en ik zou betere resultaten op het bord moeten krijgen dan we tot nu toe hebben gerealiseerd in de afgelopen zeven wedstrijden.”

Nu Solskjaer vertrekt bij Cardiff, wie zou een goede opvolger zijn voor de Noor? Suggesties zijn welkom!