Liverpool’s eigenaren staan voor een Klopp-end probleem. Brendan Rodgers kan het zich niet veroorloven om spelers uit vorm te hebben en vrijwel al zijn spelers zijn niet in vorm. En de lange-termijn blessures van Sturridge en Flanagan helpen niet. Rodgers moet nu een aantal vertrouwen-boostende winsten boeken voor het einde van het seizoen met te beginnen Queens Park Rangers. En als hij het einde van het seizoen haalt met een aantal goede winsten dan koopt hij zichzelf nog een seizoen bij The Reds. Maar hij moet nu eerst zijn startende elf bepalen, het systeem dat ze spelen, zijn Plan B en de blokken aan het been weg kappen.

Er zijn twee clubs die realistisch gezien de Champions League kunnen halen. Dat zijn Liverpool en Manchester United. United heeft Falcao en Di Maria en Liverpool Balotelli en Markovic. Welke zijn de betere spelers? En United kan zich nog twee van dat soort spelers veroorloven in het seizoen. Rodgers kan zich geen extra passagiers veroorloven.

Als Klopp beschikbaar is deze zomer, vraag het dan in elk geval achter gesloten deuren of hij interesse heeft om Liverpool te komen leiden. Als hij daarin is geinteresseerd, staat Liverpool voor een te maken keuze. Laten ze een 42-jarige belofte gaan en brengen ze een man naar de Premier League zonder PL-ervaring, maar wel een herkenbare naam is of blijven ze bij Rodgers?

Liverpool is geen club dat zomaar iemand ontslaan en het zou verbazingwekkend zijn als ze iemand zouden ontslaan voorafgaand aan de transferperiode van januari. Tenzij ze ergens in de onderste vijf komen te staan natuurlijk, maar anders zouden ze hem gewoon tot volgend jaar moeten geven. Hij heeft dat verdient met wat hij tot dusver heeft bereikt. Maar de vraag blijft, zal Liverpool Klopp een belletje geven?