Komend weekend kunnen we weer lekker gaan zitten voor ‘La Primavera’ Milaan-San Remo 2018. Het is een van de grote wedstrijden in het wielercircuit. En natuurlijk is het altijd leuk om te voorspellen wie deze koers dit jaar op zijn naam gaat schrijven.

Voorspelling voor Milaan-San Remo 2018

sagan wint Milaan-San Remo 2018?

foto: dailynation

Bij Milaan-San Remo 2018 is er een behoorlijke kans op een ontknoping met goede sprinters die ook aardig kunnen klimmen. De koers eindigt namelijk vlak maar heeft nog wel een venijnige klim over de Poggio di San Remo in de eindfase. Voor onze eigen topsprinter Dylan Groenewegen is die klim waarschijnlijk te steil. Maar we zien wel kansen voor renners uit de categorie Peter Sagan, Arnaud Démare of Greg Van Avermaet. Maar de grootste favoriet is misschien wel Michal Kwiatkowski. Die heeft net de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven, is in een uitstekende vorm en heeft deze klassieker vorig jaar niet voor niets ook al gewonnen. Benieuwd dus wie er komend weekend in San Remo op het podium staan. Want Tom Dumoulin doet ook mee natuurlijk.

Goud op de Paralympische Spelen

In de schaduw van de Olympische Winterspelen worden van 9 t/m 18 maart de Paralympische Spelen gehouden in. Paradepaardje in het Nederlandse kamp is vlaggendraagster Bibian Mentel die ondanks een zeer moeilijk jaar voor de tweede achtereenvolgende keer paralympisch kampioen snowboardcross werd. En waar we bij de winterspelen zelf nooit iets voorstellen bij het skiën haalde de 18-jarige zitskiër Jeroen Kampschreur in Pyeongchang Paralympisch goud op de supercombinatie. Na de Super G stond hij derde, maar hij bleek onverslaanbaar in de slalom en maakte indruk in de huiskamers met zijn enorme zelfvertrouwen en enthousiasme.

Eredivisie toch nog spannend?

Niemand had de enorme uitschieter van Willem II tegen PSV (het werd 5-0 in Tilburg) zien aankomen natuurlijk. Of het nu het schokeffect was vanwege het eerdere vertrek van trainer Erwin van de Looi of botweg onderschatting, het bracht de spanning een klein beetje terug. Het betekent dat Ajax na de winst op Heerenveen nog een strohalm heeft om PSV in te halen. Vooral omdat PSV – Ajax nog gespeeld moet worden en beide ploegen ook het zware AZ nog treffen. Onderin wordt het voor Roda JC langzamerhand hopeloos en beginnen ze ook bij FC Twente rekening te houden met degradatie. Sparta zit ook nog stevig in de gevarenzone, maar heeft wel nieuw elan gekregen van Dick Advocaat.

Finale Worldcup schaatsen in Minsk

Dit weekend worden de finalewedstrijden om de wereldbeker gereden. In een Olympisch jaar is ieder ander toernooi toch net een beetje minder belangrijk en dat zie je ook hier terug. Zo ontbreken Sven Kramer, Ireen Wüst en Koen Verweij. De overige schaatstoppers zijn er wel, waaronder Marrit Leenstra (2e plaats Wereldbeker klassement 1500 meter), Kjeld Nuis (2e bij de 1000 meter) en Ronald Mulder (2e op de 500 meter).

Hoewel het al niet gepland was, kan ik me de afwezigheid van Ireen Wüst wel voorstellen. De succesvolste Nederlandse olympische atleet in de geschiedenis kreeg voorafgaand aan het WK te horen dat ze geen nieuw contract bij haar eigen ploeg krijgt. Ze is te oud…

Overige sport deze week

  • Hoewel we in Nederland rond de Winterspelen zelfs onvergetelijke jaren 70 televisie hadden met de Curling Quiz en we in die sport ook steeds serieuzer meedoen, ontbreken de Nederlandse vrouwen bij het komende WK Curling voor Dames in Canada. Maar het blijft natuurlijk het bekijken waard voor de liefhebbers.
  • Uiteraard gaan we ook weer even zitten voor Europees voetbal. Bij de Champions League is woensdag FC Barcelona – Chelsea het klapstuk. En donderdag bij de Europa League tekenen we voor Arsenal – AC Milan.
  • Bij de darters leidt Michael van Gerwen de ranglijst in de Premier League 2018. Raymond van Barneveld is middenmoter. Deze donderdag staan Gerwyn Price – Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld – Gary Anderson op het programma.