De enige goal van Jelavic versloeg Australië in de oefeninterland afgelopen vrijdag, maar liet de Kroaten achter met meer vragen dan antwoorden. Zij openen het WK tegen Brazilië op 12 juni, aanstaande donderdag. Echter lijkt het erop dat de Kroaten er nog niet helemaal klaar voor zijn en lijkt Brazilië de openingswedstrijd met gemak te gaan winnen.

De vriendschappelijke wedstrijd tegen Australië was nog maar de vijfde wedstrijd voor de kersverse Kroatische bondscoach Kovac. De iconische verdedigende middenvelder nam vlak voor de play-offs van het WK het team over, ze speelden toen twee belangrijke wedstrijden tegen IJsland. Sindsdien speelde zijn Kroatië tegen Zwitserland, Mali en nu Australië. Een barre voorbereiding op de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Het zal een lastige opgave worden om zowel het team als de bondscoach zelf klaar te stomen voor de openingswedstrijd in Brazilië.

Gordon SchildenfeldTegen Mali speelde hij met een gemixt team en deed datzelfde tegen Australië. Waardoor er steeds meer vraagtekens werden gezet bij de kwaliteiten van zowel de bondscoach als het nationale elftal. Hij liet Corluka en Schildenfeld op de bank zitten, twee van de eerste keuzes. Echter liet hij Lovren en Vida spelen, waar velen een beetje vreemd van op keken. Zal Kovac Lovren weer 90 minuten laten spelen of is Schildenfeld toch favoriet?

Een andere belangrijke vraag die zou beantwoord moeten worden was de algehele gesteldheid van het middenveld. Zal Kovac kiezen voor het klassieke middenveld of gaat hij voor creativiteit met een combinatie van Modric, Rakitic en Kovacic?

Kroatië zal haar eerste wedstrijd van het WK op 12 juni spelen. De openingswedstrijd tegen Brazilië. De kaarten zijn geschud en hoe het spel uitpakt weten we pas na de wedstrijd, maar is dit een voorteken van de onervarenheid van de Kroatische coach? Dat moeten we nog maar even afwachten.