We hebben alle reden om de tv aan te zetten om Max Verstappen te volgen in de Grand Prix van Japan. Onze eerste Nederlandse Grand Prix winnaar is bezig aan een prachtige periode. Na een redelijk dramatische seizoenstart lijkt hij nu met de week volwassener te rijden. Benieuwd dus wat voor resultaat Verstappen in de Grand Prix van Japan weet neer te zetten.

Vooruitblik Grand Prix van Japan

Wint Max Verstappen de Grand Prix van Japan na succes in RuslandDe Grand Prix Formule 1 van Japan 2018 wordt verreden op Suzuka International Racing Course. Suzuka ligt Max Verstappen wel. In 2016 werd hij in zijn debuutjaar voor Red Bull 2e tussen de latere wereldkampioen Nico Rosberg en diens Mercedes collega Lewis Hamilton. Veel mensen zullen zich het gevecht op de baan met Hamilton nog kunnen herinneren. Mede naar aanleiding van dat ‘stevige’ verdedigen werd de roemruchte ‘Verstappen regel’ geïntroduceerd. Die richtte zich eerst op de bekende ‘moving during braking’ tactiek waar onze landgenoot nogal graag gebruik van maakt (hij niet alleen overigens). Later werd de regel wat breder:

“At no time may a car be driven unnecessarily slowly, erratically or in a manner which could be deemed potentially dangerous to other drivers or any other person.”

In de Grand Prix van Japan 2017 deed Max Verstappen het wederom prima en haalde hij weer een tweede plaats, dit keer achter Lewis Hamilton. Onder andere zijn prima start en inhaalactie op Vettel maakten indruk.

Grand Prix van Japan in 2018

Ook dit jaar dichten we Verstappen prima kansen toe in de Grand Prix van Japan. De coureur lijkt uitstekend in zijn vel te zitten en de manier waarop hij in Rusland zijn 21e verjaardag vierde, ging de wereld over. Achteraan gestart dankzij meerdere gridstraffen, sneed hij in een paar rondes door het volledige rijdersveld heen naar de vijfde plek. P5 was ook zijn uiteindelijke finishplek, en tussendoor was hij ook de coureur die gedurende het grootste aantal rondes aan kop reed. Het belooft veel voor het komende weekend. Sowieso zal Verstappen erop gebrand zijn een goed resultaat neer te zetten in het thuisland van zijn toekomstige motorenleverancier Honda. Ook al is dat nu nog met een Renault motor.

Champions League voetbal groepsfase

Voor Nederlandse ploegen in de groepsfase was de vraag jarenlang of ze derde of vierde in de groep stonden. Dit jaar kon dat wel eens anders zijn. PSV zit in een extreem lastige poule en startte de campagne met een 4-0 verlies in Barcelona. Toch was dat geflatteerd want eigenlijk speelde PSV niet slecht in Barcelona totdat Messi een opleving kreeg en zijn hattrick scoorde. Deze week ontvangt PSV thuis Inter, dat eerder van Tottenham Hotspurs won.

Ajax speelde dinsdag al en doet het ronduit geweldig. De eerdere thuisoverwinning tegen AEK was goed maar ook weer niet heel uitzonderlijk. Maar het feit dat Ajax uit tegen Bayern München 1-1 gelijk speelde en daarmee eigenlijk te weinig kreeg, maakt internationaal grote indruk. Na 2 wedstrijden staan de Amsterdammers dan ook bovenaan in groep E van de Champions League.

Meer sport in de sportweek van 1 t/m 7 oktober 2018

  • Dartfans kunnen genieten van de World Grand Prix 2018 met onder andere Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen.
  • Motorcrossliefhebbers kunnen naar de 72e Motorcross der Naties kijken, die wordt verreden op 7 oktober 2018 in Buchanan, Michigan. Nederlandse deelnemers in deze motorcross landenwedstrijd zijn Jeffrey Herlings, Calvin Vlaanderen en Glenn Coldenhoff.
  • Rallyfans kunnen kijken naar de Rally van Groot-Brittannië in het WRC wereldkampioenschap.
  • Kiki Bertens heeft de 3e ronde bereikt van het WTA toernooi in Peking. Dat betekent dat ze – weliswaar nog virtueel – nu in de top 10 van de wereldranglijst staat. Klasse van Bertens!
  • Robin Haase is in minder goede doen en mocht in het ATP toernooi van Tokyo al in de eerste ronde naar huis. Hij verloor van Yosuke Watanuki, nummer 273 in de ATP ranking.
  • Na het succes van de mannen doen nu ook de vrouwen het goed op het WK Volleybal voor vrouwen in Japan. De eerste 3 wedstrijden werden gewonnen van Japan, Duitsland en Kameroen.