Balotelli vergaat de Liverpool fans te bedanken voor hun support tijdens de wedstrijd in Basel, waar Liverpool met 1-0 verloor. Iets wat hem niet in dank wordt afgenomen door Brendan Rodgers en hem daar dan ook stellig een waarschuwing voor geeft. De Liverpool manager vindt het belangrijk dat er waardering wordt uitgesproken, maar Balotelli liep mokkend weg nadat zijn enige treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Rodgers: “Mario heeft hard gewerkt en hij weet wat hem te doen staat. We werken samen hard aan de resultaten van Liverpool. Ik weet niet zeker of hij terug is gegaan naar de fans om hen te bedanken omdat ik zelf direct naar binnen ging.”

Dit is de tweede keer dat Balotelli geen support en waardering geeft aan de meegereiste fans, iets wat de fans zeker niet ontgaan is. Hij speelde geen hele goede wedstrijd en bleef maar door het midden aanvallen. Rodgers heeft zijn tactiek nog niet op orde. Markovic speelde wel heel lekker op rechts, Henderson stond te diep en Balotelli had een aanvalspartner nodig. Maar de voormalige aanvaller van AC Milan stond voor zich uit te staren met gebogen schouders en een diepe frons.

De 24-jarige blijft de bal maar opvragen en van afstand schieten. Hij faalt anderen bij zijn spel te betrekken en gaf maar 65% van zijn passes met succes af tegen Basel.

Los van een prachtige goal tegen Ludogorets heeft Balotelli nog niet veel laten zien voor de club. Ridgers heeft hem een grote kans gegeven om groots uit te pakken tijdens de afwezigheid van Sturridge, maar Mario heeft zijn energieke zelfbeeld nog niet kunnen terugkoppelen op het veld voor The Reds. Balotelli gaat vast en zeker goals maken, Liverpool is veel te goed daarvoor dat dat niet zal gebeuren. Maar hij speelt te veel voor zichzelf. Een van de redenen dat Liverpool het zo goed deed afgelopen seizoen was het feit dat ze voor elkaar wilden werken.

Spelers hielpen elkaar met sprints, passes en schakelden snel om eventueel gevaar te weren, normaliter het tempo volgende van Sturridge en Suarez. Het team was één en mist nu iets. Gelukkig is Sturridge mogelijk weer terug voor de volgende wedstrijd tegen West Brom. West Brom wist nog geen enkele wedstrijd te winnen in september en hebben drie van de zes wedstrijden in totaal verloren.

Balotelli’s prestatie tegen de club zal belangrijk zijn. Meer dan alleen zijn mogelijkheid tot scoren zal zijn om Sterling, Coutinho en Lallana in scoring posities te brengen. Op dit moment is Mario geïsoleerd, iets dat niet zal verbeteren door zijn afwezige interactie met de fans. Die hem toch iedere mogelijke kans geven.