McLaren gaat het contract van Formule 1 reserve Kevin Magnussen niet verlengen aan het einde van het seizoen.

Na twee jaar onder de vleugel bij McLaren, waaronder als een full-time racer in 2014, is de loopbaan van Magnussen als onderdeel van het team nu ten einde na de laatste race in Abu Dhabi. De 23-jarige heeft nog maar gelimiteerd opties om een race te rijden voor volgend seizoen. De nieuwe GP2 Champions Stoffel Vandoorne gaat de reserve-stok overnemen voor Button en Alonso in 2016. McLaren heeft al aangegeven niet in de weg te staan van Magnussen zijn loopbaan. Hij kan dus prima een andere racestoel proberen te strikken.

Magnussen werd al in verband gebracht met nieuwkomer Haas, waar Grosjean al is getekend. Gutierrez wordt daar waarschijnlijk de tweede rijder in aanloop naar de Mexicaanse GP.

Magnussen is een van de drie namen op de shortlist voor de tweede Lotus stoel naast Maldonado en Vergne. Reserve Palmer staat ook in de belangstelling.

Verder wordt Magnussen ook in verband gebracht met Manor, waar Mercedes reserve Wehrlein en huidige coureurs Stevens en Rossi ook nog altijd in de mix zijn. Het team zal pas ná het seizoen aankondigingen doen over enige beslissingen.