Magnussen, die door McLaren aan de kant is geschoven, gaat voor Porsche bij het WEC-team testen. Het lijkt er dus op dat de F1 aan de neus van Magnussen voorbij gaat, maar er is nog hoop.

Magnussen zal in november de LMP1-wagen van Porsche testen op het circuit de Catalunya-Barcelona. Deze wagen won de 24 Uur van Le Mans in juni en is nu ook klassement-leider in het World Endurance Championship. De Deense coureur is niet de enige test-coureur die op de lijst staat van Porsche. Ook Evans en Turvey mogen op het Spaanse circuit gaan rijden met de Porsche 919 Hybrid.

Magnussen racete in 2014 nog voor McLaren en reed dit jaar voornamelijk als testrijder voor McLaren. Ondanks zijn werkzaamheden voor Porsche is hij niet gestopt met zoeken naar een plek in de F1. Er zijn niet veel plekken meer vrij in de Formule 1, maar er wordt aan gewerkt volgens de Deense Magnussen.

Magnussen erkent dat hij op den duur een overweging moet gaan maken tussen de opties die hij voor handen heeft. Welke van die opties dan het beste is moet hij dan bepalen. Er zitten dus aardige beslissingen aan te komen voor de Deen, maar op dit moment kan hij zijn tijd vullen met een geweldige baan als testrijder voor Porsche. Daar dromen een hoop mensen alleen maar van. Als Magnussen geen stappen kan maken in de endurance racerij dan zal hij, net als zijn vader, overstappen op een andere loopbaan binnen de race-wereld.

Als het aan het WEC ligt dan heeft Magnussen, die met veel plezier aan de tests gaat beginnen, dan heeft Magnussen nog alle vrijheid om te gaan en staan waar hij wil. Er is een test aangeboden omdat Porsche graag met goede coureurs de tests uit voert. Het kan zijn dat ze een extra coureur nodig hebben voor hun derde auto in de 24 Uur van Le Mans. Magnussen zal er alles aan moeten doen om ze te overtuigen dat hij die extra coureur is. Hij is immers niet enige keus.

Magnussen moet het op gaan nemen tegen coureurs die meer ervaring hebben met de prototypes. Evans rijdt al sinds 2013 in de GP2 en wil al een tijdje overstappen op het WEC. Eerder dit jaar reed Evans ook al op de 24 uur van Le Mans en een aantal WEC-races in de LMP2-klasse. Turvey is nog steeds testrijder bij McLaren, maar doet al jaren mee aan WEC- én GT-races.

Gaat het Magnussen lukken een plek te veroveren en zijn toekomst in de racerij vast te leggen?