Bayern Munchen CEO Rummenigge heeft bevestigd dat ze interesse hebben in Reus, net als Liverpool dat ook graag de ster van Borussia Dortmund wil tekenen.

Reus zijn toekomst is vrij van speculatie, zo gaat dat met spelers van zijn statuut. Zeker als je je bedenkt hoe goed hij speelde op het WK. Liverpool zou Reus 200,000 Britse pond per week betalen, maar Bayern’s interesse in Reus is expliciet en nadrukkelijk. Rummenigge is hier het kleine duiveltje. Hij vertelde Sport Bild: “We weten in Munchen dat Reus veel kwaliteit heeft. En we weten wat hij kan. Voor zo’n jonge Duitse international met zoveel talent, dat is een unicum. Maar ik wil geen onrust stoken bij Dortmund.

Naast Reus wordt er ook naar Sterling gekeken die aan beide kanten van Sturridge of Balotelli kunnen spelen. Dat zal de Liverpool fans zeker goed doen. Er is altijd al een gevoel geweest dat Reus naar een grote Europese club zou gaan, een transfer naar Anfield zou dus erg moeilijk zijn.

Rodgers denkt zijn ploeg te kunnen versterken in januari en is ook in verband gebracht met de mogelijke transfer van Omer Toprak, die momenteel nog bij Bayer Leverkusen speelt. Manchester United en Tottenham Hotspur zijn tevens geïnteresseerd in Toprak. Een lastige opgave dus voor Rodgers gezien hij moet op boksen tegen de grootste Europese clubs om een speler naar zich toe te trekken. Hij kan niet hetzelfde bieden als die clubs, maar mogelijk heeft hij mazzel en gaat hij niet op zijn gezicht bij het benaderen van zijn transfer targets.

The Reds zullen zo aan het einde van het jaar een goede prestatie neergezet moeten hebben, het zal een hoop verschil maken. Reus gaat waarschijnlijk geen genoegen nemen met een ploeg dat niet in de Champions League speelt, terwijl Rodgers moeite heeft met het aantrekken van spelers uit de Europese top (iets dat United al een tijdje voorbij is door spelers als Di Maria en Falcao te tekenen). Reus zijn aankomst bij Merseyside lijkt moeilijk, maar zowel financieel als Bayern’s constant aanwezige blik in overweging nemende. De speler zelf zal een grote rol gaan spelen en zou zelfs speculatie weg kunnen nemen door een nieuw contract te tekenen. Misschien ook om de concurrenten uit Dortmund een halt toe te roepen.

Rodgers zal blijven duimen, maar hij kan beter zijn focus leggen op het vastleggen van Toprak om zo het team in het algemeen beter te maken.