Met de komst van internet zijn sportweddenschappen definitief veranderd. En veel populairder geworden. Eerst kon men alleen wedden op paardenrennen. Tegenwoordig kun je op allerlei sportwedstrijden geld inzetten. Vooral op de Europese voetbalcompetities wordt veel gewed.

De voordelen van Live weden

Live wedden kun je overal in real time doen. Je kunt zelfs via je mobiele telefoon wedden op een sportwedstrijd waar je zelf bij aanwezig bent. Het voegt zo echt een extra dimensie toe aan het volgen van wedstrijden. Naast het gemak waarmee je via internet weddenschappen afsluit, is het grootste voordeel nog wel dat je tijdens wedstrijden je weddenschap kunt aanpassen.

Vroeger kon je alleen vooraf je weddenschap doen. Maar je kunt je voorstellen dat bij een voetbalwedstrijd het aantal goals of rode kaarten veel invloed kan hebben op het verdere verloop van een wedstrijd. Daar wil jij je weddenschap dan vast op aanpassen. Dit maakt het kijken naar sport veel spannender.

Zijn er ook nadelen?

Nadeel hiervan is wel dat je moet uitkijken dat je niet in het heetst van de strijd je weddenschap gaat aanpassen zonder dat je daar goed over hebt nagedacht. Wijk niet te snel af van je vooraf weloverwogen besluit om een bepaald bedrag op een bepaalde ploeg in te zetten. Live wedden wordt beschouwd als complexer en risicovoller dan de weddenschappen die je vooraf doet.

Doe mee met de actie

Maar het voordeel van het afsluiten van weddenschappen na het begin van een wedstrijd is groot. Niets veranderlijker dan een sportwedstrijd. Bij live wedden moet je statistieken, je kennis van de sport en andere informatie, combineren met gezond verstand. Jouw team kan nog zo topfavoriet zijn, met drie rode kaarten en een blessure houdt het snel op. En dat is juist leuk bij live wedden: je hoeft niet lijdzaam toe te zien hoe jouw team naar de slachtbank wordt gebracht, je kunt er wat aan doen!

Houd je van actie, spanning en snel beslissingen nemen, dan is live wedden misschien wel wat voor jou. Het is zeker het proberen waard. Neem eens een kijkje op de sites van Unibet of Bwin en sla je slag!