Hoe zit het met de Kiki Bertens ranking na het WTA toernooi van deze week in Rome? We zijn heel benieuwd want de top lijkt nog niet bereikt.

Kiki Bertens ranking naar 2e plek?

Kiki Bertens ranking WTA screenshotBertens won afgelopen week het prestigieuze WTA toernooi van Madrid. Het leverde haar een top 4 notering op de WTA ranglijst. Kiki Bertens ranking is de hoogste die een Nederlandse tennisvrouw ooit heeft behaald. We moeten terug naar Betty Stöve voor het vorige record. De oud-tennisster was de eerst om te melden dat ze blij was dat ze het record nu eindelijk kwijt was. Zij bereikte een vijfde plaats na haar verloren finale op Wimbledon in 1977.

Voor Bertens lijkt de lat echter nog hoger te liggen. Door haar magistrale overwinning in Madrid – zonder een set te verliezen in het hele toernooi – is ze ook favoriet voor het WTA tennistoernooi van Rome. Daarmee zou Kiki Bertens ranking zomaar naar de tweede plaats kunnen stijgen. Nog een plaatsje hoger en ze mag zich ’s werelds beste tennisster noemen. Overigens zal ze ook daarmee niet tevreden zijn, want wat nog mist op de erelijst is een Grand Slam overwinning. Met haar kracht op gravel zal ze alles op een overwinning op Roland Garros zetten. Dat toernooi begint op 26 mei in Parijs.

Robin Haase 62e op de wereldranglijst

Overigens zijn het mindere tijden voor Robin Haase. Waar Bertens de absolute tenniselite binnen dendert, is de 32-jarige Hagenaar gedaald naar de 62e plaats. Het betekent dat hij niet meer automatisch mag meedoen aan ATP mastertoernooien maar qualifiers moet spelen. Dat gaat hem matig af de afgelopen weken. In Spanje kwam hij niet verder dan de tweede ronde van het kwalificatietoernooi, in Rome werd de eerste ronde hem al fataal. Kiki Bertens ranking evenaren zit er niet in voor Haase.

Ajax kampioen in de eredivisie

Komende woensdag moet Ajax kampioen worden in een wedstrijd die nog slechts een formaliteit is. Door De Ajax overwinning op Utrecht afgelopen weekend en het pijnlijke verlies van PSV uit tegen AZ kunnen de Eindhovenaren alleen nog in theorie kampioen worden. Als de Amsterdammers bij de Graafschap – Ajax verliezen met een doelpunt verschil moet PSV tegen Heracles nog steeds een verschil van 13 doelpunten goedmaken. Niets is onmogelijk weten veel Nederlanders sinds Spanje-Malta in 1983 maar dit gat lijkt toch echt onoverbrugbaar. De echte spanning zit dan ook in wie de laatste play-off plaats weet te halen voor Europees voetbal. Groningen en Willem II hebben beiden nog een kans op een ticket. ADO Den Haag – Willem II en FC Emmen – FC Groningen zijn dan ook de enige wedstrijden in de laatste competitieronde woensdag waar het nog echt ergens om gaat.

Play-offs eredivisie

De play-offs om een plek in de eredivisie zijn overigens al bezig. Komend weekend stromen degradatiekandidaten de Graafschap en Excelsior het programma in bij de halve finales. Ook de play-offs voor Europees voetbal gaan dan van start.

Meer sport in de sportweek van 13 t/m 19 mei 2019

  • De Giro d’Italia doorloopt de eerste week. Tom Dumoulin en Bauke Mollema stonden na de derde etappe respectievelijk 5e en 7e met ongeveer een halve minuut achterstand op leider Primoz Roglic. Een valpartij in de vierde etappe leverde Dumoulin echter nog eens 4 minuten tijdverlies op. De kansen lijken voorlopig voor Mollema een stuk beter te liggen.
  • Behalve het goede nieuws dat er vanaf 2020 weer een Grandprix van Zandvoort komt, is er deze week geen Formule 1. Wel kun je het weekend genieten van de MotoGP en de MXGP.
  • De atletiek fans kijken vooruit naar de Shanghai Dunlop Golden Grand Prix in het kader van de Diamond League, terwijl de dag erna in Japan de Osaka Grand Prix wordt gehouden.
  • Iets minder atletisch zijn de darttoppers die donderdag in Leeds opkomen voor de 16e ronde van hun Premier League Darts.
  • Oh ja, voetballiefhebbers pikken natuurlijk ook nog een graantje mee van het EK onder 17. Dé kans om de aanstormende wereldtop te zien via de online stream. Dinsdag de halve finale bij de vrouwen Nederland – Spanje en donderdag hetzelfde duel voor de mannen.