Juventus reisde af naar de Spaanse hoofdstad met een kleine voorsprong op de Madrileense club. De 2-1 in Turijn liet Juve achter met hoop op een plek in de finale. Daarvoor moesten ze deze wedstrijd gelijkspelen of winnen. En dat deden ze. Gelijkspel, 1-1, was voldoende om de Bianconeri naar de finale te sturen.

Allegri zei: “We moeten spelen met veel rust in het achterhoofd omdat we de kwaliteiten hebben om hier te zijn en dat hebben we bewezen. We zijn ons bewust van onze krachten. We zijn hier om deze 95 minuten te spelen om de finale te bereiken.”

Juve speelde hun gebruikelijke 4-3-2-1 formatie in plaats van spelen met een drie-mans verdediging en konden weer een beroep doen op Pogba. Een fris rentree voor de Fransman en werd opgesteld naast Pirlo en Marchisio.

Buffon was in goede vorm en wist veel kansen van Real Madrid te weren, maar kon niet voorkomen dat de penalty, veroorzaakt door Chiellini, tussen de palen eindigde.

De scheidsrechter wees naar de stip, waar de bezoekers het natuurlijk niet mee eens waren, en hun boosheid gaf Ronaldo genoeg plezier om de penalty zonder moeite binnen te schieten. Dankzij de goal stonden ze weer op gelijke hoogte met Juve dankzij hun goal op visite in Turijn. Ze begonnen de wedstrijd te domineren. Echter kwam dat in de tweede helft tot stilstand. Juventus begon beter samen te werken. Vidal en Marchisio wisten leuke kansen te verkwanselen voordat een overtreding op Ramos Pirlo in goede positie stelde.

Het resultaat was een plek in de Champions League finale waar ze al niet meer stonden sinds 2003. Een geweldige prestatie voor Juventus en een ommekeer voor de club. Directeur Marotta was ook erg blij met de prestatie. “We hebben laten zien uit welk hout we zijn gesneden en we hebben laten zien dat we onze tanden in de wedstrijd kunnen zetten en door kunnen bijten.”

“Allegri had het goed. Hij kon terughoudend spelen, maar liet het team hoog op het veld spelen. Ze hadden een paar kansen om de wedstrijd voor goed op slot te gooien, maar we zijn terug in de schijnwerpers. En niet alleen in Italië.”