Real Madrid lijkt de strijd om rechtsback Danilo te hebben gewonnen van Barcelona, maar tekenen ze hem om Barca af te troeven of als ondersteuning van Carvajal? De Spaanse krant Marca meldt dit en claimt dat Real snel handelde om de Braziliaanse verdediger op te pikken. Wat een flinke klap in het gezicht is van Barcelona gezien hun huidige situatie.

Barcelona’s vaste rechtsback, Dani Alves, zijn contract verloopt aan het einde van het seizoen en wandelt mogelijk de deur uit richting Paris Saint-Germain.

Hierdoor heeft Enrique de keuze uit Montoya en Douglas, welke hij geen een van beide echt vertrouwt met een basis plek. Barcelona hoopte Danilo vast te leggen nadat hun transferverbod afloopt in januari 2016. Barca was al langere tijd geinteresseerd in Danilo, langer dan Real.

Danilo is een athletische en aanvallende back die perfect bij Barca zou passen. Alba en Alves zijn sleutelspelers in Camp Nou in het opzetten van aanvallen. De Xavi-Alves-Messi combinatie heeft heel veel goals geproduceerd over de afgelopen jaren voor Barcelona.

Real Madrid heeft al een goede rechtsback lopen. Dani Carvajal biedt kwaliteit op zowel aanvallend als verdedigend gebied terwijl Arbeloa de ervaren wijze meneer is.
Arbeloa is 32 jaar en ziet het einde van zijn loopbaan in zicht op hoog niveau, maar zijn contract loopt nog tot 2016 en Madrid kan hem volgend jaar nog altijd gebruiken mocht dat nodig zijn.

Zowel Carvajal als Danilo is 23 jaar oud en zijn ongeveer in hetzelfde stadium qua ontwikkeling. Beide willen regulier voetballen en dat kan niet als ze beide bij dezelfde club spelen. Dat geeft Ancelotti, of wie de opvolger ook moge zijn, geen ruimte om te schuiven omdat beide spelers een vergelijkbaar profiel hebben. Ze dribbelen graag en zetten zichzelf graag in aanvallende posities. En als het nodig is staan ze kort te verdedigen, hoewel dat geen specialiteit is.

Dus hoewel Danilo niet per se een verkeerde keuze is voor Real Madrid lijkt hij meer op een speler die Cavajal komt vervangen in plaats van ondersteunen.

Carvajal kwam door Real Madrid’s opleiding en presteert goed, de fans zullen niet heel erg onder de indruk zijn als Danilo hem komt vervangen.

Barcelona lijkt een betere bestemming voor Danilo omdat hij daar ook eerste keus zou zijn, maar omdat de club niemand kan tekenen tot aan volgend jaar zal zijn geduld flink worden getest.