Het moment van de waarheid voor Nederland, en natuurlijk Mexico. Nederland is een vervelende ploeg om tegen te spelen. Tactisch enorm sterk en daarmee dus ook met minder spelers-materiaal lastig te kloppen. Dat zal voor Mexico en coach Herrera een lastig verhaal worden, maar ze hebben ongetwijfeld een plan de campagne om Nederland te verslaan. Een van de beste strategieën zal zijn om Van Persie en Robben uit het spel te halen.

Mexico kwalificeerde zich maar nét voor het WK, maar ze staan er, bij de laatste 16. Ondanks alles presteert Mexico vrij aardig en zal het ook voor Nederland een lastige knockout partij worden.
Verdediging
Ochoa is een van de beste keepers op het WK en hij zal tegen Nederland alles uit de kast moeten halen. Spelers als Robben, Van Persie, Depay, Lens, Sneijder en een handjevol verdedigers zullen het de keeper erg lastig gaan maken. Om Mexico in de running te houden zullen de Mexicanen proberen de aanval van Robben en van Van Persie te ontmantelen. Als ze er voor weten te zorgen dat zij ontmoedigd raken is Nederland kansloos.

Van Persie is vervelend te verdedigen, hij weet de buitenspelval veelal te vermijden en staat zo ineens 1 op 1 met de keeper. Daar zijn de Mexicanen dus maar al te bang voor, maar waar ze wellicht geen rekening mee houden is de snelle en vaak onverwachte schoten van Depay of het vele loopwerk van Robben waardoor andere spelers vrij komen te staan.

Het grote probleem zit hem in de flanken. FIFA.com meldde dat minstens 69 procent van alle aanvallen van Nederland via de flanken komen.

Robben heeft genoeg snelheid en kracht om zowel Aguilar als Layun te verrassen en daar zullen veel kansen liggen voor Nederland om te scoren. Om de langzame verdedigers te compenseren zal Herrera mogelijk spelen met een 5-3-2 opstelling, zoals ze tegen de Brazilianen deden. In plaats van een 3-5-2 opstelling zoals ze tegen de Kroaten en Kameroeners speelden.

In de aanval

Herrera heeft een aantal keuzes in de voorhoede waaronder Dos Santos, Hernandez en Peralta. Jimenez en Pulido zullen niet in de basis staan, het lijkt misschien zo dat deze aanvallers niks te maken hebben met het afstoppen van Van Persie en Robben, maar zolang zij druk zetten op de verdediging van Nederland en schoten vuren op doel verkleinen de kansen van Nederland met de minuut. Australië wist Nederland via de flanken te bespelen met diagonale en lange passes. Mexico is goed in beide en daar liggen de kansen voor de Mexicanen.