Deze week kunnen we kijken naar de Nederlandse hockeyvrouwen in de finaleronde van de Hockey World League 2016-17.

Dat is een leuke afwisseling na een weekend met een ietwat teleurstellende Verstappen in Brazilië en de grote verrassing bij de WK Voetbal play-offs. Zweden versloeg thuis Italië en hield de Italianen bij de return op 0-0. Niet alleen Nederland, ook Italië is dus uitgeschakeld door de Zweden. Het maakt het komende WK wel een stuk minder aantrekkelijk.

Finaleronde Hockey World League 2016-2017 Vrouwen

Winnen de hockeyvrouwen de Hockey World League 2016-2017De hockeyvrouwen starten 17 november in Nieuw-Zeeland aan de finaleronde van de Hockey World League 2016-17. De Nederlandse vrouwen zijn gekwalificeerd samen met het gastland en Argentinië, China, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Bij Nederland blijft 128-voudig international Eva de Goede thuis met een rugblessure. In december spelen de hockeymannen hun finale. De Hockey World League is onder andere bedoeld als kwalificatietoernooi voor het WK Hockey 2018. Door de finale te bereiken heeft Nederland zich al gekwalificeerd.

Grand Slam of darts en de overwinning op Darteritus

Het Grand Slam of Darts toernooi heeft net de groepsfase achter de rug. Michael van Gerwen en Raymond van Barnveld kwamen overtuigend door hun groep. Woensdag begint de knock-out fase met een tweede ronde, kwartfinale en halve finale. Zondag a.s. wordt de finale gegooid. De grootste overwinning van een Nederlander werd echter gehaald door Berry van Peer. Hij streed in zijn duels tegen Darteritus (een mentale stoornis waarbij het niet lukt de dartpijl op het juiste moment los te laten) maar wist toch door te dringen tot de tweede ronde.

Wielrennen op de baan en veldrijden

Op de weg zijn we voorlopig uitgefietst maar dat betekent natuurlijk niet dat de fietsliefhebbers zich hoeven te vervelen:

 • Voor de liefhebbers van veldrijden staan er een wereldbekerwedstrijd op het programma. De vierde wereldbekerwedstrijd voor mannen en de vrouwen start komende zondag in het Deense Bogense. Bij de mannen gaat Mathieu van der Poel ongenaakbaar aan de leiding. Hij won de eerste drie wedstrijden.
 • In Gent start voor de baanliefhebbers de 77e editie van de Zesdaagse van Gent met als topkoppel de Belgen De Ketele en De Pauw.

De komende wintersportweek

Volop wintersporten deze week. Natuurlijk kunnen de schaatsliefhebbers weer genieten. Net als afgelopen week kunnen we ook komend weekend naar wereldbekerwedstrijden kijken voor zowel de langebaan schaatsers (in Stavanger) als de shorttrackers (In Seoul). Maar ook voor liefhebbers van ski’s en andere wintersporten is er veel te beleven:

 • Een wereldbeker Bobsleeën in Park City, Verenigde Staten.
 • Een wereldbekerwedstrijd Rodelen in het Oostenrijkse Innsbruck.
 • Een wereldbekerwedstrijd voor de skispringers in het Poolse Wisla.
 • Zowel de mannen als de vrouwen beginnen in Zwitserland aan het EK Curling. Bij de mannen zijn de Nederlanders van de partij.
 • De kunstschaatsers hebben hun vijfde ISU Grand prix wedstrijd, deze keer de Internationaux de France.

Overige sporten week 46

 • Eerste verrassing bij de ATP Finals in London was het verlies van Rafael Nadal tegen David Goffin. Nadal had last van een blessure en heeft zich voor de rest van het toernooi afgemeld. Zijn seizoen zit er verder op.
 • Bij het vrouwen WTA-toernooi van Taipei is Arantxa Rus gestart met een overwinning op de Turkse Ipek Soylu (7-6, 7-5). In de tweede ronde treft ze qualifier Vitalia Diatsjenko.
 • Liefhebbers van autosport kunnen kijken naar de laatste World Rally Championship (WRC) rally voor het kampioenschap 2017 in Australië.
 • Judoliefhebbers kunnen naar Den Haag voor The Hague Grand Prix waarin 450 deelnemers uit 70 landen op de tatami verschijnen. Henk Grol heeft zich moeten afmelden met een scheurtje in de knieband van zijn rechterknie.
 • Paardensport kijken kan ook het komende weekend want in Stuttgart wordt de wereldbeker Jumping gehouden.
 • De Nederlandse mannen waterpoloërs strijden in Groep B van de Europacup in Kroatië.