Hiddink heeft zondag tijdens een duel om de beker met MK Dons mogen aanschouwen hoe Oscar en Hazard het team op sleeptouw namen en dus ook naast Costa andere spelers heeft waar het wedstrijden mee kan winnen. Hiddink wil niet te afhankelijk zijn van Diego Costa en gelukkig heeft hij in de selectie voldoende mankracht.

Costa is weer helemaal de oude sinds Hiddink het stokje heeft overgenomen bij Chelsea. De spits heeft in de afgelopen acht wedstrijden al zes keer gescoord. En tijdens de FA Cup wedstrijd tegen Manchester City was het niet Costa, maar Oscar die de wedstrijd maakte. Oscar wist in dat duel drie keer te scoren, maar ook Hazard wist dit seizoen voor de eerste keer weer het net te vinden. Hiddink zorgt dus wel degelijk voor een en ander in de kleedkamer. Het moraal is weer opgeleefd.

Hiddink is stellig van mening dat de doelpunten niet om Diego Costa moeten draaien. Hiddink lijkt daar een goed standpunt in te hebben genomen nadat hij het stokje van Mourinho heeft overgenomen. Andere spelers moeten volgens de Nederlandse coach ook hun aandeel op het scorebord en op het veld hebben. Tijdens de trainingen wordt daar dan ook flink op gehamerd. Iedereen moet presteren, want alleen met de inzet van Diego Costa komt Chelsea er niet. En dat beseft Hiddink, maar nu ook alle andere spelers.

Hazard scoorde weer eens voor het eerst sinds mei 2015, een aardige zet geleden dus, en dat is natuurlijk een goed teken. Ook kwam dat natuurlijk door een blessure aan zijn lies, maar de Belg schoot koelbloedig een penalty binnen om de doelpunten-serie weer rustig te openen. Oscar zou eigenlijk die penalty moeten nemen, maar hij gaf de penalty aan Hazard. Een mooi gebaar én een mooi resultaat.

Hazard heeft vorig seizoen 14 keer gescoord voor Chelsea en gaf 10 assists. Dit seizoen zit Hazard daar nog niet op, maar herstellende van een blessure is dat ook niet zo raar. Hiddink is wel van plan om hem vaker in te gaan zetten.

Sneijder met gemak naar kwartfinale

Galatasaray, de ploeg van Sneijder, heeft zich weten te kwalificeren voor de kwartfinale van de Turkse beker. Met Sneijder speelt ook Ryan Donk bij het Turkse Galatasaray, beide begonnen in de basis. Galatasaray wist al na 20 minuten spelen op voorsprong te komen en vijf minuten later kwam daar nog een doelpuntje bij.

Na een kleine 60 minuten spelen was Galatasaray definitief de winnaar met een goal van Yilmaz, hij scoorde de 3-0. Het was de dertiende keer op rij dat Sneijder achter elkaar speelde en de voltallige wedstrijd speelde.