Hamilton denkt dat Mercedes ook dit jaar weer volop voor de nummer een kunnen gaan strijden en de Formule 1 zullen domineren. Hamilton is ook van mening dat ook hij, als zittende wereldkampioen, nog een hoop beter kan doen. Hamilton en Mercedes hadden een mooie positie en nu nog steeds natuurlijk, maar om daar te blijven moet je wel blijven ontwikkelen. En dat snapt Hamilton als geen ander. Er zijn dan ook niet voor niets 4 titels op zak. Volgens Hamilton is 2016 in elk geval nog één jaar dat ze op deze manier door kunnen gaan.

Volgens Hamilton is de kans altijd aanwezig dat de auto wat minder presteert, maar dat het team zo sterk en getalenteerd is dat dat niet zal gebeuren. Daar heeft de kleine coureur enorm veel vertrouwen in.

2016 zal niet veel wijzigingen met zich mee brengen wat betreft de technische aspecten. Om die reden is het niet zo vreemd te verwachten dat Mercedes inderdaad ook dit jaar weer zal domineren. Zouden Ferrari en andere concurrenten wel dichterbij kunnen komen? In 2017, als er weer wijzigingen aan zitten te komen, zal het nog duidelijker worden welk team de titels over gaat nemen binnen de F1 of dat Mercedes haar dominantie door gaat zetten.

Constant streven naar honderd procent

Hamilton wil natuurlijk ook in 2016 weer winnen. Volgens Hamilton presteerde hij in 2015 heel lang op zijn volle kunnen, maar tegen het einde merkte hij toch dat het wat minder werd. De energie en focus zwakte af. Daar merkten wij als fans maar weinig van gezien zijn prestaties, maar volgens de coureur zelf was het geen 100%. Hamilton wil daar aan werken en er alles aan doen om het hele seizoen op het top van zijn kunnen te presteren.

Maria Teresa de Filippis overleden

De eerste vrouw die ooit binnen de Formule 1 reed is op 89-jarige leeftijd komen te overlijden. De Italiaanse Maria Teresa de Filippis, geboren in Napels, reed in 1958 drie GP’s. Dat deed ze in een Maserati. Ze wist alleen in Spa-Francorchamps de finish te halen, ze werd toen laatste, maar een prestatie op zich. Na het overlijden van Jean Behra, haar teamgenoot bij Porsche, stopte De Filippis als Formule 1 coureur.

Naast De Filippis hebben nog 4 vrouwen in de Formule 1 gereden. Van die vrouwen is Lella Lombardi, ook van Italiaanse afkomst, de meest memorabele gezien zij in 1975 als vijfde de GP van Spanje wist af te ronden.